Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.03.2019 23:30:07
Deli članek:

Trener Miamija Luko Dončića DVIGNIL V NEBO. Njegovo košarkarsko znanje v kombinaciji z ...

Miami vsekakor pripravlja močno obrambo na Luki Dončiću. Seveda tudi ta ni velikokrat pomagala proti mladeniču, ki se je neverjetno hitro prilagodil na ligo NBA.

O tem je razpredal tudi Erik Spoelstra, trener Miamija in Gorana Dragića pred srečanjem.

O Luki je govoril s presežniki in se razgovoril o Eurobasketu, kjer je prvič srečal takrat mladega, 18-letnega Dončića. 

"Videl sem ga ob Goranu pred dvema letoma. Najstnika, ki je igral skorajda enakovredno Dragićevi ravni. Igral je košarko, ki ne kaže njegovih let. Zdelo se mi je, da je 24-letnik z veliko leti izkušenj v Evropi. In ima izkušnje na visoki ravni, saj je profesionalec od 15. leta. Seveda moraš imeti velik talent, da to počneš. Toda že dejstvo, da tako hitro kot najstnik nabiraš takšne izkušnje, je zelo dobro za košarkarja," je pristavil in nadaljeval v podobnem slogu. 

"Ko je prišel na to raven, to zanj ni bil šok. Liga NBA ni bila presenečenje zanj. Košarkarsko znanje v kombinaciji z njegovo višino in močjo, je edinstvena. Postal je le še samozavestnejši, zdaj ko igra v ligi NBA. Precej bolj kot prek luže (v Evropi op. p.)."

Ni kaj. Danes bodo Spoelstri slovenski navijači ter Goran in Luka pričarali vzdušje, ki je vladalo tudi v Turčiji, kjer so Slovenci septembra 2017 osvojili evropski naslov.