stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
4 15.03.2019 07:16:03

Kakšen ŠOK! Dončić je 6 sekund pred koncem ZVERINSKO ZABIL za vodstvo, nato pa ... (video)

Reuters
Luka Dončić je imel v Denverju zmago Dallasa v svojih rokah.

Dallas je imel v Denverju odlično priložnost, da prekine črn niz porazov in se vrne na zmagovite tirnice. Še več, Luka Dončić je šest sekund pred koncem tekme uspel z izjemnim zabijanjem prinesti vodstvo z 99:98, za nameček pa je imel na voljo še prosti met. Zdelo se je, da bo mladi slovenski zvezdnik postal veliki junak Dallasa.

Toda nato se je na parketu v zgolj nekaj sekundah odvila prava drama. Najprej je Dončić zgrešil prosti met, nato pa so pri Denverju zahtevali time out. In po njem je žogo v svoje roke vzel Nikola Jokić ter ob zvoku sirene zadel za zmago. 

Dončić kar ni mogel verjeti svojim očem, ko je visokorasli srbski košarkar uničil njegov junaški trenutek. Dallas je na začetku zadnje četrtine vodil za 12 točk, a so gostujoči košarkarji v zadnjem delu igre skupaj dosegli le deset točk in na koncu nesrečno izgubili.

Dvajsetletni Dončić je na parketu preživel 35 minut in čeprav je zadel le enega izmed osmih poskusov za tri točke, je bil s 24 točkami najboljši strelec svojega moštva. Temu je dodal še 11 skokov in devet podaj. Jalen Brunson je prispeval 20 točk.

Pri Denverju, četrtem moštvu lige, je 33 točk dosegel Paul Millsap. Jokić, ki je odločil tekmo, je do prvih točk na tekmi prišel šele šest minut in pol pred koncem, skupaj jih je dosegel 11, v statistiko pa je vpisal še 14 skokov in osem podaj.

Dallas bo niz sedmih zaporednih porazov poskušal prekiniti v noči na nedeljo, ko bo gostil moštvo Cleveland Cavaliers, Miami Heat z Goranom Dragićem pa bo znova na delu v noči na soboto, ko bo gostil Milwaukee Bucks.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike