favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 23.02.2019 14:36:00

KAKŠNE BESEDE! Trener Dallasa OSTER do Dončićeve statistike. To ni tisto, za kar ga ŽELIMO PRIPRAVITI

Reuters
Luka Dončić v Dallasu uživa v pozornosti in ljubezni navijačev. Trenerji pa skrbijo, da evforija ne bi ušla izpod nadzora. Tudi tako, da kakšne tekme ne odigra.

Zato je bilo kar zanimivo poslušati trenerja Dallasa, kaj pravzaprav pričakuje do konca sezone od Luke Dončića.

"Ob sezoni, ki jo ima za seboj, in ob navdušenju, ki ga je prinesel v klub, je jasno, da so se dvignila pričakovanja. Ampak ponavljam, moramo stremeti k razvoju moštva na zadnjih tekmah te sezone," je pristavil Rick Carlisle za SportsDay. 

"Vemo, da bo dosegal svoje točke. V bistvu je bil statistično doslej res izjemen, ampak košarka je precej več kot to. V teh zadnjih 24 tekmah bomo naredili vse, da Luka postane tisti košarkar, ki lahko vodi franšizo skupaj s Kristapsom Porzingisom," je nadaljeval Carlisle, ki večkrat skuša umiriti evforijo, ki se je razvila po prihodu Dončića v ligo NBA.  

doncic-porzingis
Arhiv

"V tem poletju nas čaka ogromno odločitev. Zame je jasno, da moramo Luko pripraviti na vlogo vodje na parketu in da bo sprejemal vedno večje breme. Mora razumeti, da je to velik izziv, da je hkrati vodja in prispeva največ na parketu. Vemo, da zahtevamo veliko od 19-letnika."

"Dokazal je, da ima kapaciteto in znanje, da stori vse to, ampak po menjavi z New Yorkom se je vse to le še stopnjevalo. Imel bo vse več odgovornosti. Zadnje tekme bodo imele velik pomen v njegovem razvoju," je še pristavil Carlisle in zaključil z besedami, ki dajo misliti.

"Luko moramo pripraviti, da bo vedel, za kaj se pravzaprav gre v ligi NBA." Težke besede, ki le kažejo, kakšnega zvezdnika želijo v Dallasu narediti v naslednjih letih. Nekoga, ki bo sprejemal šampionsko vlogo in Dallas znova pripeljal do vrha lige NBA. 

carlisle
Reuters

Članki iz rubrike