stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
4 22.02.2019 08:33:48

Sanjska združitev? Dončić in Dragić skupaj v Dallasu? Je vse odvisno od Gogija!?

Profimedia
Vse več je govora o potencialni poletni selitvi Gorana Dragića v Dallas.

Bil bi to sanjski scenarij za slehernega slovenskega navijača. Luka Dončić in Goran Dragić v istem dresu z ramo ob rami? Košarkarska poezija onstran luže bi bila zagotovljena. Saj se spomnite, kaj sta Ljubljančana skupaj počela na zadnjem Eurobasketu, za Slovence tako nepozabnem?

Toda koliko je možnosti, da bi se Dragić iz Miamija poleti preselil v Dallas? Ne malo! Lastnik teksaškega moštva Mark Cuban je znan po temu, da zelo ceni evropske igralce, poleg tega ne skriva, da gradi ekipo okrog Dončića in koga bi bilo slovenskemu reprezentantu bolje pripeljati kot njegovega reprezentančnega kolega, s katerim se na igrišču dokazano zelo ujame? Tudi denarja bo imel Dallas to poletje dovolj, saj se je pred nedavnim zaprtjem prestopne tržnice znebil nekaj svojih dragih košarkarjev. Pa še en dejavnik, ki govori v prid prihodu Gorana Dragića v Dallas: Gogiju se po sezoni izteče pogodba z Miamijem oziroma Slovencu pripade izbira, da bodisi ostane na Floridi bodisi gre na trg prostih igralcev (’player option’).

Zdi se torej, da je največ odvisno od Dragića. Če bi želel k Dončiću v Dallas, bi se moral skoraj zagotovo odreči kakšnemu milijonu letne plače (če se odloči ostati v Miamiju, bi v sezoni 2019/20 zaslužil dobrih 19 milijonov dolarjev), kajti Cuban mu toliko denarja najbrž ni pripravljen ponuditi, saj namerava Dončiću in Kristapsu Porzingisu pripeljati še kakšno zvezdo. Drugo vprašanje pa seveda je, ali Dragića sploh mika slovo od Floride, kjer igra že četrto sezono. Tam si je nenazadnje kupil drago vilo (v to je bil primoran glede na pogoje v dogovoru z Vročico) in vprašanje je, koliko bi ga zanimala nova selitev, ko pa ima podpisano zelo dobro pogodbo in urejeno življenje v Miamiju. No, če ga bodo gnale športne ambicije, ga bodo pregnale v Dallas, kajti Miami se trenutno zdi ena tistih ekip brez prave vizije in brez svetle prihodnosti.

Članki iz rubrike