krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
3 16.02.2019 08:12:34

Mama Luke Dončića v EKSKLUZIVNEM POGOVORU za Ekipo SN! Ne bom SKRIVALA, Luku se je zgodila …

Mirjam Poterbin
alesfevzer.com
Mirjam Poterbin v pogovoru, kot ga še ni bilo.

Je najbolj vplivna mama slovenskega športa, v ZDA malodane pop zvezdnica v spremljevalni zasedbi Luke Dončića in ženska, ki rada pove stvari brez dlake na jeziku. V tem trenutku pa je predvsem nekdo, ki uživa v trenutkih nepredstavljivega uspeha svojega sina in pozornosti, ki jo je deležen.

V zadnjem tednu je bil Dallas povsem slovenski – navijači so preplavili mesto, dvorano, ameriške medije. Kako ste to doživljali?

Luka je bil vedno vesel, kadarkoli je na kakšni tekmi zagledal rojaka, četudi enega samega slovenskega navijača. Tako je bilo v Madridu in še bolj je tako tu v Dallasu, saj smo toliko dlje od doma. Res je neverjetno, da ljudje pridejo navijat za slovenskega košarkarja tako daleč, povsem zgodba zase pa je seveda ta zelo velika skupina, ki je bila tukaj v zadnjih dneh in se ji čudijo vsi. S komerkoli sem govorila, je navdušen, jaz pa čutim še več od tega.

Kaj ste pričakovali, da lahko Luka doseže v svoji prvi sezoni v ligi NBA?

Presenetil je tudi mene, presegel je tudi moje ocene. Sicer nisem dvomila o tem, da se bo v NBA znašel – še več, bila sem prepričana, da mu bo ta liga pisana na kožo. Nisem pa vedela, da tako zelo, in predvsem nisem vedela, da se bo to tako hitro pokazalo na tako izjemen način.

Na All-Star vikendu v Charlottu ste zraven in zagotovo imate svoje mnenje o tem, da tam Luke ne bomo videli na glavni tekmi. Marsikdo še vedno meni, da bi ga morali, sploh v Dallasu je to prepričanje zelo močno.

Ne skrivam svojega mnenja. Mislim, da je All-Star tekma šov za navijače, šov za oboževalce in z njihovega naslova je Luka dobil ogromno glasov, presegel vsa pričakovanja in postal zelo velika zgodba. Res je škoda, da to na koncu ni štelo veliko, bila sem kar razočarana. Toda nimamo kaj, gremo naprej, prepričana sem, da bo Luka na veliki sceni tako dolgo, da bo tole letošnjo krivico večkrat nadoknadil ...

CELOTEN POGOVOR Z MIRJAM POTERBIN SI PREBERITE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASOPISA EKIPA SN ALI NA TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike