Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 16.02.2019 06:40:42

Vzhajajoče ZVEZDE z Luko Dončićem priredile ŠOV v Charlottu! Slovenski čudežni deček ni bil še nikoli tako nasmejan, ko je ... (VIDEO)

Luka Dončić
Reuters
Za Luko Dončićem je tekma vzhajajočih zvezd v ligi NBA.

Obračun ameriške selekcije novincev in lanskih novincev z ekipo sveta so dokaj zanesljivo dobili 'domačini' s 161:144. Na že tradicionalni tekmi brez obramb, a zato z veliko atraktivnimi potezami je zablestel Američan Kyle Kuzma, ki je bil s 35 točkami in 6 skoki izbran za najkoristnejšega igralca tekme. Slovenski čudežni deček Luka Dončić je v 24 minutah na igrišču (največ v svoji ekipi) nabral 13 točk, 5 skokov in 9 asistenc.

A kot rečeno, rezultat in statistika na tej tekmi nista bila v ospredju. Bistvo večera je bil šov in tega so mlade zvezde najmočnejše košarkarske lige na svetu priredile. Navsezadnje Luka Dončić še nikoli v karieri ni bil tako nasmejan, ko je izgubljal. To si upamo staviti. 

Dončić je sicer drugi Slovenec, ki je nastopil na obračunu najboljših mladih košarkarjev lige NBA. Pred njim je na njem nastopil Beno Udrih.

Ljubljančan bo v noči na soboto tekmoval še na spretnostnem poligonu, kjer morajo igralci v čim krajšem času prikazani veščine vodenja žoge, podajanja in metanja na koš, ter v metanju trojk in zabijanju.

Tekmeci Dončića bodo Mike Conley, Trae Young, De'Aaron Fox, Jayson Tatum, Nikola Jokić, Kyle Kuzma in Nikola Vučević.

Devetnajstletni Slovenec pa še vedno upa, da bo v noči na ponedeljek del tekme vseh zvezd. Poškodoval se je namreč Anthony Davis, komisar lige David Stern pa še ni izbral njegove zamenjave.

Dončić, ki je v spletnem glasovanju za osrednjo tekmo vseh zvezd zasedel drugo mesto z več kot 4,2 milijona glasov, je nato zavoljo ocen novinarjev in igralcev iz lige NBA izpadel iz prve peterke ter nato še iz izbora trenerjev.

Kaj vse so Dončić, Kuzma, Ben Simmons (28, 5, 6), Jayson Tatum (30, 9), Trae Young (25, 7, 10) in druge mlade zvezde počele ponoči, pa si poglejte spodaj. In uživajte.

Članki iz rubrike