Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.01.2019 09:00:15
Deli članek:

Takšen JUNAK je Dončić! Slovenec OSREČIL LAČNE Američane, zaradi njega so jedli zastonj v McDonald'su

Reuters

Luka Dončić si je pridobil še nekaj dodatnih oboževalcev.

Saj ni res, pa je. Po zaslugi akcije, ki jo je izpeljal Luka Dončić, so dobili številni Američani zastonj hrano v McDonald'su. Ameriška priljubljena veriga s hitro prehrano je na tekmi med Dallasom in Torontom pripravila akcijo, da bo v primeru doseženih 100 točk ali več podelila zastonj 6 piščančjih medaljonov oziroma v originalu Chicken McNuggetsov.

To se je zgodilo že na začetku zadnje četrtine, glavni 'krivec' pa je bil Dončić, ki je izpeljal odločilno akcijo. Ta je bila za nameček zelo atraktivna, saj je soigralcu Dwightu Powellu podal za alley-oop. Koliko navijačev je izkoristilo to priložnost, ni znano, bržkone pa je bila števila zelo visoka, saj so Američani veliki ljubitelji tovrstne hrane in te kultne restavracije.

To je bila sicer zgodovinska tekma za Dončića. Slovenec ni izpeljal zgolj ključne akcije za 100. točko, temveč je dosegel izjemnih 35 točk, tem pa dodal še 10 podaj in 12 skokov. To je bil njegov drugi trojni dvojček v ligi NBA, s tem pa je postal tudi prvi najstnik, ki je zbral več kot enega.