stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
6 16.01.2019 10:05:37

Zato je DURANT LAGAL O DONČIĆU! Poglejte si tole, huda OBTOŽBA z neverjetnega naslova

Besede velikega zvezdnika Kevina Duranta še vedno močno odmevajo in sprožajo polemike.

Naj spomnimo, Durant je po obračunu Dallasa in Golden Stata dejal, da je Luka Dončić sicer sijajen, a da ima izrazito prednost, ker je lahko od 15. leta igral profesionalno košarko in se osredotočal zgolj nanjo. Kot je dejal Durant, naj se Luki ne bi bilo treba ukvarjati s predavanji, izpiti in s posedanjem v knjižnici, s čimer se morajo ukvarjati ameriški najstniki na univerzah. Šlo je za besede, ki so močno odmevale, a so si jih razlagali različno.

Nekateri so razumeli kot napad na Dončića, spet drugi so razumeli kot napad na ameriški izobraževalni sistem. Ki je sicer sijajen za množice, ki ne želijo postati najboljši profesionalci, a naj po mnenju nekaterih ne bi bil več najboljši za tiste, ki to želijo postati. No, v Španiji, kjer so se najbolj čutili napadene, pa so razumeli kot napad na Dončića, na ameriški sistem, a tudi na španski sistem. In so se ostro odzvali.

Številni športni mediji so se teme lotili zelo široko in poudarili, da se tudi mladeniči v Španiji izobražujejo in da bi mladi Američani morali imeti prednost pred mladimi Evropejci - torej obratno, kot pravi Durant. Najdlje pa je šla slovita madridska Marca. "Durantova laž o Dončiću," so naslovili uredniški komentar (da, prav ste prebrali), ki trdi, da so ameriške univerze najbolj enostavno okolje za razvoj vrhunskih športnikov.

Natančna komentirana analiza trdi, da so izpiti in predavanja za najbolj nadarjene športnike smešni, hkrati pa univerze nudijo okolje, v katerem se lahko najbolje razvijajo kot košarkarji. In da imajo kot taki ameriški mladeniči na stežaj odprta vsa vrata, medtem ko se je treba v Evropi izboriti v precej bolj neprijaznem sistemu. Zaradi česar je Dončićev dosežek vreden več, ne pa da je vreden manj, ker naj bi imel Luka pred Američani prednost.

Celoten uredniški komentar v španščini si lahko ogledate na tej povezavi.     

Značke: durant, doncic, marca

Članki iz rubrike