Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

ku
ku
0 12.01.2019 05:46:41

Luki je TAKO MALO zmanjkalo za ZGODOVINSKI DOSEŽEK, kljub TEM 12 laserskim asistencam (video)

Reuters
Sijajni Luka Dončić nadaljuje z norimi predstavami v ligi NBA, ki so ga v glasovanju za All-Star pripeljale celo do drugega mesta na zahodu.

Čeprav je Luka dvoboj proti Minnesoti končal z 29 točkami, 12 podajami in 8 skoki, je za las zgrešil rekord, ki so mu ga mnogi napovedovali. 

Danes je imel priložnost, da se z 19 leti in 317 dnevi še vpiše v seznam rekordov, saj bi se lahko izenačil z Markellom Fultzom kot najmlajši košarkar s trojnim dvojčkom. 

Košarkarju Philadelphie je to uspelo s 13 točkami, 10 skoki in 10 asistencami v lanski sezoni, Luki pa je tokrat v precej boljši in raznovrstnejši predstavi zmanjkalo pri skokih. Le dva bi potreboval in bi bil izenačen s Fultzom. 

Toda to je zdaj zgodovina, Luka pa je znova pokazal, da je najboljši, ko se tekma lomi. In še boljši, ko lahko organizira napade in ima vso kontrolo nad žogo. Tako je izenačil osebni rekord po podajah na tekmi (12), soigralci pa so dobili nekaj zares lasersko natančnih žog za lahke mete in zaključke. 

Obenem je postal šele drugi novinec v dresu Dallasa s statistično linijo 25-10-5. Govorimo o točkah, asistencah in skokih. Ta dosežek je leta 1995 uspel le Jasonu Kiddu. 

Vso mojstrstvo Luke Dončića v nekaj minutah pa imate na voljo tukaj. 

Članki iz rubrike