Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.01.2019 04:44:58
Deli članek:

KAKŠNA ZAUŠNICA Dončiću in Dallasu. Luka si ni predstavljal TAKŠNEGA 'praznovanja' novega leta (video)

Reuters

Dallas Mavericks so se še drugo noč zapored pomerili z Oklahomo.

Praznovanje novega leta pa bo v hotelu v Oklahomi zelo turobno, bi lahko dejali. Dallas namreč ostaja daleč najslabše gostujoče moštvo, saj je še vedno pri zgolj dveh zmagah ob že 16 porazih. 

Tudi na silvestrovo (po ameriškem času) so namreč v Chesapeake Areni proti tamkajšnjemu Gromu iz Oklahome izgubili visoko s 102:122. Šlo je za eno najslabših predstav Dallasa v letošnji sezoni, o čemer priča tudi podatek, da so že v prvem polčasu izgubili neverjetnih 17 žog, do konca pa se jih je nabralo 26.

Luka Dončić je v ta lonček pristavil svoje s petimi izgubljenimi žogami, toda v 22 minutah na parketu je bil vseeno eden boljših. V tretji četrtini je pomagal moštvu, da so se približali na 12 točk, toda Oklahoma je imela vedno pripravljen odgovor. 

Dončić je celotno zadnjo četrtino preživel na klopi, saj je trener Rick Carlisle hitro uvidel, da je dvoboj izgubljen. Vseeno je v relativno kratkem času prišel do 17 točk ob šestih skokih in treh podajah. Iz igre je metal 4/10, od tega 3/6 za tri, zadel pa je vseh 6 prostih metov. 

Najboljši strelec Dallasa je bil sicer Harrison Barnes s 25 točkami, medtem ko je pri Oklahomi po slabi predstavi dan prej tokrat blestel Russell Westbrook, ki je dvoboj sklenil z 32 točkami, 11 skoki in 11 podajami. 

Dallas ostaja na mestih, ki ne prinašajo končnice, razmerje zmag in porazov pa je trenutno pri 16-18.