Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
1 21.12.2018 12:47:00

ŠOKIRANI BOSTE: Saj ne boste verjeli, kakšno mnenje ima o Sloveniji in naši košarki DONČIĆEV ŠEF!

Lastnik košarkarskega moštva v severnoameriški ligi NBA Dallas Mavericks, Mark Cuban, je navdušen nad evropsko košarko, v zadnjem času pa predvsem nad mladim slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem. Pri 19-letnem Ljubljančanu ceni njegovo mirnost in željo, da izkoristi vsak dan trenutek. Po njegovem mnenju tega pri drugih novincih ni.

"Je miren. Čaka na svojo priložnost. Noben trenutek ni zanj prevelik. Tega pri novincih ne vidimo. Nikoli," je za spletno stran eurohoops.net o Dončiću povedal Cuban.

Mladi Slovenec je bil na letošnjem naboru lige NBA izbran kot tretji, po menjavi je pristal v Dallasu, ki si ga je zelo želel. Dončić je takoj zablestel in je eden najbolj vidnih mladih košarkarjev v celotni ligi, po statističnem vidiku prvi kandidat za najboljšega novinca sezone.



Pred odhodom v ZDA je z Real Madridom osvojil evroligo, evropske izkušnje so za Dončića v ligi NBA zelo dragocene, meni Cuban.

"Pomembne so, ker je navajen igrati s starejšimi igralci. Naučil se je, kako igrati košarko in to je največje darilo: da si nadarjen tako kot je on in se naučiš igre. Poglejte košarkarsko izobrazbo otrok, ki začnejo v Evropi pri 11 letih, posebej v Sloveniji, ki je zelo košarkarsko naravnana. Če vzamemo naše najboljše otroke in jih pošljemo v Slovenijo po izobrazbo, bo liga tisočkrat boljša. Učijo se igrati košarko, naši fantje pa se učijo zbadanja nasprotnikov in se osredotočajo na atraktivne akcije."

Značke: košarka, nba, slovenija

Članki iz rubrike