vesna janković Odkrito.si

Vesna Janković otroka pustila njemu in pobegnila ...

Jan Plestenjak, modrijani, blaž švab Svet24.si

Modrijani so bili prestrašeni, ko jih je poklical...

duhovna oči roke Petisvet.si

Grobe besede v naše življenje pritegnejo ...

ženska, zdravje, postelja Svet24.si

Ker je bolna mama, je oče ostal brez bolniške

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 20. januarja

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

reka ljubezni požar Njena.si

Reka Ljubezni: Razkrito, kdo je Terezin otrok

ku
ku
4 15.12.2018 08:05:59

Kako je Luka Dončić NEVEDE ŠKODOVAL slovenski košarki! Besede priznanega strokovnjaka ŠOKIRAJO!

twitter
Ne kriv ne dolžen.

Dončićmanija je zajela ne samo Slovenijo, pač pa celoten svet! Izjemne predstave Luke Dončića v najmočnejši ligi na svetu, ligi NBA, so poskrbele, da se vsi pogovarjajo o slovenskem čudežnem dečku. In zdaj je zelo zanimiv pogled s slovensko športno javnostjo delil trener celjskega ženskega košarkarskega kluba in selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance Damir Grgić, ki je s svojim razmišljanjem osupnil.

Grgić je v intervjuju za Siol med drugim razglabljal tudi o tem, kako je za aktualno slabo stanje v slovenski košarki kriv kar - Luka Dončić! Oziroma Dončićmanija. Jasno, da zvezdnik Dallasa ni takšen, da bi namerno škodoval slovenski košarki. Še več, Dončić v tem pogledu ni ne kriv ne dolžen, a je vseeno krivec.


Na vprašanje, ali bi lahko Slovenija imela žensko različico Luke Dončića, se je Grgić razgovoril. "Saj imamo Niko Barić, ki je neverjetno podcenjena, ker je to ženska košarka. Nika Barić je bila, vsaj mislim, edina Slovenka kot najboljša mlada košarkarica v Evropi. V Rusiji igra v dream teamu. V njem so košarkarice, kar so v moški ligi NBA Dwyane Wade, LeBron James. In da obstaneš v takšni ekipi, je velika stvar. Tega pri nas ne znamo ceniti. Prepričan sem, da je mogoče ustvariti ženskega Luko Dončića," je začel priznani strokovnjak.

"Najprej jih treba najti, nato delati z njimi, prati glavo in dati priložnost. Pri ženskah priložnost dobivajo, pri moških ne. To je največja preglavica v moški košarki. Ni projekta, povrhu vsega je dončićmanija, in nihče od mladih ne želi ostati v Sloveniji, ker mislijo, da se pri nas ne dela dobro. Kar ni res. Je pa res, da je to težava klubov, ker imajo takšno politiko, kakršno že imajo. Pri nas je obratno. Vsaka mlada igralka na Balkanu ali v Evropi bi prišla v Celje. Če bi imeli pravilo 12 tujk, bi zagotovo pripeljali 12 najboljših mladih igralk iz Evrope. Vse bi verjetno prišle. To je čista resnica," je še dodal in torej izpostavil dončićmanijo kot glavni razlog, da slovenski dragulji že kot zelo mladi zapuščajo Slovenijo in posledično seveda tako delajo škodo slovenski košarki, predvsem klubski, ki je zares na psu.

Celoten intervju z Grgićem si lahko preberete tukaj.

Članki iz rubrike