dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

Jelena Karleuša Svet24.si

VIDEO: Karleuši odneslo pokrov, napadla, pljuvala...

polna luna Petisvet.si

Ponedeljek, 17. 6. 2019 - med polno Luno in ...

podrto drevo_avto Svet24.si

Neurje ruvalo drevesa in odkrivalo strehe

hrvaška obala, ožujsko Svet24.si

V fizičnem obračunu na hrvaškem otoku ...

Marko posavec naslovna Njena.si

EKSKLUZIVNO: 'Med šovom sem se noro zaljubil v ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

ku
ku
4 15.12.2018 08:05:59

Kako je Luka Dončić NEVEDE ŠKODOVAL slovenski košarki! Besede priznanega strokovnjaka ŠOKIRAJO!

twitter
Ne kriv ne dolžen.

Dončićmanija je zajela ne samo Slovenijo, pač pa celoten svet! Izjemne predstave Luke Dončića v najmočnejši ligi na svetu, ligi NBA, so poskrbele, da se vsi pogovarjajo o slovenskem čudežnem dečku. In zdaj je zelo zanimiv pogled s slovensko športno javnostjo delil trener celjskega ženskega košarkarskega kluba in selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance Damir Grgić, ki je s svojim razmišljanjem osupnil.

Grgić je v intervjuju za Siol med drugim razglabljal tudi o tem, kako je za aktualno slabo stanje v slovenski košarki kriv kar - Luka Dončić! Oziroma Dončićmanija. Jasno, da zvezdnik Dallasa ni takšen, da bi namerno škodoval slovenski košarki. Še več, Dončić v tem pogledu ni ne kriv ne dolžen, a je vseeno krivec.


Na vprašanje, ali bi lahko Slovenija imela žensko različico Luke Dončića, se je Grgić razgovoril. "Saj imamo Niko Barić, ki je neverjetno podcenjena, ker je to ženska košarka. Nika Barić je bila, vsaj mislim, edina Slovenka kot najboljša mlada košarkarica v Evropi. V Rusiji igra v dream teamu. V njem so košarkarice, kar so v moški ligi NBA Dwyane Wade, LeBron James. In da obstaneš v takšni ekipi, je velika stvar. Tega pri nas ne znamo ceniti. Prepričan sem, da je mogoče ustvariti ženskega Luko Dončića," je začel priznani strokovnjak.

"Najprej jih treba najti, nato delati z njimi, prati glavo in dati priložnost. Pri ženskah priložnost dobivajo, pri moških ne. To je največja preglavica v moški košarki. Ni projekta, povrhu vsega je dončićmanija, in nihče od mladih ne želi ostati v Sloveniji, ker mislijo, da se pri nas ne dela dobro. Kar ni res. Je pa res, da je to težava klubov, ker imajo takšno politiko, kakršno že imajo. Pri nas je obratno. Vsaka mlada igralka na Balkanu ali v Evropi bi prišla v Celje. Če bi imeli pravilo 12 tujk, bi zagotovo pripeljali 12 najboljših mladih igralk iz Evrope. Vse bi verjetno prišle. To je čista resnica," je še dodal in torej izpostavil dončićmanijo kot glavni razlog, da slovenski dragulji že kot zelo mladi zapuščajo Slovenijo in posledično seveda tako delajo škodo slovenski košarki, predvsem klubski, ki je zares na psu.

Celoten intervju z Grgićem si lahko preberete tukaj.

Članki iz rubrike