mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 12.12.2018 16:00:11

GORAN DRAGIĆ je o Luki Dončiću POJASNIL VSE, potem pa ostro napadel Fibo

Reuters
Luka Dončić je fenomen, nad njim se navdušuje ves svet. Mladi Ljubljančan postaja zvezdnik največjega formata, še posebej cenjen pa je med svojimi kolegi iz domovine.

Goran Dragić in Luka Dončić sta se med lanskim pohodom na evropski vrh močno povezala. Skupaj sta Slovenijo vodila čez drn in strn in svoji državi priigrala največji športni uspeh v zgodovini.

Ko je Luka odhajal prek Atlantika, mu je Gogi svetoval, ga pospremil na pot. Danes, nekaj mesecev pozneje, je videti, kot da je starejši kolega spolzel v Dončićevo senco. Morda mu zavoljo njegovega mirnejšega značaja to tudi godi, v vsakem primeru pa Luki privošči, se z njim veseli in se nad njim navdušuje.


Ko so ga v enem od intervjujev povprašali o svojih občutkih, ko gleda svojega sonarodnjaka, je poudaril, da ni presenečen: "Luka me v ničemer ni presenetil. Poznam ga že zelo dolgo, še ko je bil otrok. Lani sva bila skupaj v reprezentanci, celo v sobi sva bila skupaj. Nekateri so bili skeptični, češ da prihaja iz evrolige in da se v ligi NBA ne bo dobro znašel. Ampak, dokazal je nasprotno in vsem zaprl usta."

Fanta sta v stiku, koliko je to pač mogoče. Dallas je od Miamija oddaljen približno 2000 kilometrov, predvsem pa sta v polnom pogonu rednega dela lige. "Težko je ostati v stiku, saj se zdaj okoli njega ogromno dogaja. Ampak, seveda najdeva čas, da se slišiva po telefonu, izmenjava kakšen esemes. No, preden je prišel sem, pa me je veliko spraševal o ligi. Skušal je dobiti čim več informacij, želel je vedeti, kaj ga tukaj čaka," je pojasnil Gogi.

Starejši od bratov Dragić, ki se je sicer že poslovil od dresa z dražvnim grbom, pa vseeno številni ohranjajo upanje, da si bo nekega dne še premislil, je na koncu komentiral še neuvrstitev Slovenije na svetovno prvenstvo, predvsem pa se je kritično dotaknil Fibinega sistema kvalifikacij: "Ne vem, kaj naj povem o tem. To je s**nje. Kot evropski prvaki bi se na svetovno prvenstvo morali uvrstiti neposredno. Če me spomin ne vara, je tako tudi bilo, potem pa so spremenili pravilo. Morate razumeti, da je za Slovenijo, ki je majhna država, zdaj zelo težko, saj je ostala brez igralcev iz lige NBA in evrolige. In to je pravzaprav skoraj celotna ekipa. Ja, res je. Nismo se uvrstili na svetovno prvenstvo, tako bo zdaj več časa za počitek in pripravo na naslednje veliko tekmovanje."

Članki iz rubrike