900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 12.12.2018 09:23:11

Toronto upravičil status najboljše ekipe NBA

Košarkarji Toronto Raptors so upravičili status najboljše ekipe severnoameriške lige NBA in v gosteh pri Los Angeles Clippers visoko zmagali s 123:99 ter jim prizadejali najhujši poraz to sezono. S 25 točkami in devetimi skoki je v vrstah gostov, ki so nastopili brez poškodovanega prvega strelca Kawhija Leonarda, blestel Serge Ibaka.

Kyle Lowry je k zmagi dodal 21 točk, vključno s štirimi od 14 trojk Toronta. Leonard, s 26,1 točke in 8,3 skoka na tekmo najboljši košarkar gostov, je tekmo presedel na klopi zaradi poškodbe kolka.

Košarkarji Toronta so imeli 52-odstoten met iz igre; Fred VanVleet, ki je začel namesto Leonarda, je med soigralce razdelil kar 14 podaj.


James Harden je dosegel 29 točk, Houston Rockets pa so prekinili niz treh zaporednih porazov in v domači dvorani s 111:104 premagali Portland Trail Blazers. Najkoristnejši igralec (MVP) lige NBA je 29 točkam dodal še štiri podaje, kar sedem igralcev raket pa je tekmo končalo z vsaj desetimi točkami.

Blestel je Chris Paul, ki mu je z 11 točkami, 11 skoki in desetimi podajami uspel trojni dvojček. Kljub zmagi pa varovanci Mika D'Antonija ostajajo pri dnu zahodne konference, le mesto nad zadnjeuvrščenimi Phoenix Suns, ki jih vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov.

V San Antoniu je trener Spurs Gregg Popovich vpisal že 1211. zmago v karieri, s čimer se je na lestvici najuspešnejših po številu zmag v ligi NBA premaknil na četrto mesto. Na vrhu je Don Nelson s 1335 zmagami. Košarkarji San Antonia so se s 111:86 znesli nad nemočno ekipo Kokoškova Phoenix Suns, ki ostaja na povsem zadnjem mestu prvenstva NBA.

Izidi
Houston Rockets - Portland Trail Blazers  111:104
San Antonio Spurs - Phoenix Suns          111:86
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors     99:123
Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike