mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 11.12.2018 05:03:51

FANTASTIČNO! Ko je na parketu Dončić, je mogoče prav vse. Luka z DVEMA OSEBNIMA REKORDOMA (video)

twitter
Dallas Mavericks so uspešno začeli serijo treh tekem v tem tednu.

Za začetek te serije so se pomerili z Orlando Magic in jih v domači dvorani American Airlines Center povsem uničili z izidom 101:76. 

Dvomov o zmagovalcu praktično ni bilo vse od samega začetka, saj so košarkarji s Floride ujeli obupen dan, zaradi česar Dallasu ni bilo težko priti že do 14. zmage v sezoni, s čimer so izboljšali razmerje zmag in porazov na 14-11, kar jih še utrjuje na mestih, ki po koncu rednega dela peljejo v končnico. 

Dallas je že ob polčasu vodil za 12 točk, začetek tretje četrtine pa je dokončno odločil srečanje.

Luka Dončić je bil zelo pomemben člen moštva ob zmagi 101:76, dvoboj pa je kljub le slabim 26 odigranim minutam končal kar z dvema osebnima rekordoma. 

Trener Rick Carlisle ga je pri 70:50 in ob treh minutah do konca tretje četrtine posadil na klop, ko je bilo jasno, da Mavericksom zmage ne more vzeti niti višja sila.

V 25 minutah in 46 sekundah na parketu je Luka dosegel vsega 7 točk ob zelo slabem metu, a je ob tem izjemno razigraval svoje moštvo z 9 podajami. Obenem pa je bil tokrat tudi najboljši skakalec ekipe (to ni motilo DeAndreja Jordana) z 11.

Največ točk je za domače moštvo danes dosegel Harrison Barnes (19), Jalen Brunson pa jih je dodal 17. Pri Orlandu je bil najučinkovitejši Jonathon Simmons z 18 točkami, medtem ko sta imela slab večer največja zvezdnika Magicov Nikola Vućević in Aaron Gordon, ki sta skupaj iz igre metala 8/30. 

Obe prej omenjeni številki predstavljata Dončićev osebni rekord v ligi NBA. Pred tem je največ podaj, in sicer 8, dosegel proti Bostonu 25. novembra in Oklahomi 11. novembra.

Največ skokov pa je do današnjega dne zbral 10 proti Memphisu 20. novembra. 

Članki iz rubrike