900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 03.10.2018 18:56:28

VELIČASTNO! Dončić z NASKOKOM na vrhu, Amerika se mu je ŽE POKLONILA v najbolj prestižnem izboru!

twitter
Luka Dončić je doslej prepričal tiste, ki naj bi vedeli največ.

Vsako leto pred začetkom lige NBA organizirajo anketo med generalnimi menedžerji vseh klubov lige NBA, ki v svojem izboru napovedo nekaj najbolj ključnih zadev za prihajajočo sezono. Med drugim glasujejo tudi o tem, kdo bo postal najboljši novinec leta in kateri od novincev bo največje košarkarsko ime čez pet let. Ta del nas letos seveda zanima bolj kot napovedovanje bodočih prvakov (tu dileme tako ali tako ne bi smelo biti) ali naziva MVP. 

Kar zadeva napoved najboljšega novinca, je Luka Dončić po tem, ko se je tako zelo dobro predstavil v dresu Dallasa, preprosto pometel s konkurenco. Dobil je kar 43 odstotkov glasov, kar je še toliko več, če vemo, da sta si drugo mesto z vsak po 17 odstotki razdelila Marvin Bagley in Wendell Carter. Četrti je prvi izbor De Andre Ayton s 13. Gre za resnično veliko prednost, ki o trenutni Dončićevi podobi pove največ. No, malce slabše pa jo je Luka vendarle odnesel v tisti drugi napovedi.

Po 27 odstotkov generalnih menedžerjev namreč meni, da bosta čez pet let največje košarkarsko ime z največjim vplivom na ligo NBA bodisi prvi izbor Ayton bodisi Jarren Jackson. Medtem ko je Dončić s 17 odstotki glasov na tretjem mestu. Je pa presenetljivo prilezel na še eno lestvico: dobil je 7 odstotkov glasov, da bi utegnil postati celo najboljši tujec sezone. ne sliši se veliko, toda treba je vedeti, da je prvi Giannis Antetokounmpo dobil 73 odstotkov, medtem ko je Kristaps Porzingis z 10 tik pred Dončićem, ki je izenačen z Nikoli Jokićem in celo pred Marcom Gasolom s 5 odstotki.   

Članki iz rubrike