stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 02.10.2018 11:56:33

VELIKA AFERA V ZDA! Kyrie Irving se je že opravičil vsem prizadetim, LUKA DONČIĆ še ne!

Zagotavljanje nekaterih ameriških zvezdnikov, da je Zemlja ravna plošča, je doživelo nov zasuk.

V preteklem letu je v ZDA ogromno prahu dvignilo zagovarjanje teorije, da naš planet ni okrogel. Najglasnejši je bil zvezdnik Bostona in ameriške reprezentance Kyrie Irving, ki je večkrat poudarjal svoje prepričanje in nabiral somišljenike, med katerimi je tudi nekaj drugih zvezdnikov. Predvsem Draymond Green in Shaquill O'Neal, v odmevnem radijskem intervjuju pa se je poleti pridružil tudi naš as Luka Dončić.

Vsi so bili deležni številnih kritik ameriških znanstvenih krogov in izobraževalnih ustanov, zato se je Irving odločil, da se bo javno opravičil. Kar je včeraj tudi storil. "Opravičujem se, žal mi je," je dejal na prireditvi, ki jo je organizirala slavna revija Forbes in na kateri je nagovoril tako učitelje znanstvenih predmetov na osnovnih in srednjih šolah kot profesorje, znanstvenike na univerzah. "Vsem učiteljem, vsem profesorjem. Vsem, ki so mi pisali, da jim učenci zdaj ne verjamejo," je poudaril. 

"Opravičujem se, opravičujem se, opravičujem se," je ponavljal. "Ko sem to dejal, sem imel obdobje, v katerem so se mi zdele teorije zarote privlačne. Nisem bil proti nikomur in za nikogar, zdelo se mi je pač zabavno ukvarjati s takimi teorijami. Danes vem, da bi tako stvar moral ohraniti v intimnem krogu. Žal mi je, da je nisem," je še dejal, ameriški mediji pa upajo, da bodo šli ostali po Kyrijevih stopinjah. Tudi Dončić. 

Značke: doncic, irwing, zemlja

Članki iz rubrike