Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 09.08.2018 08:40:01

Igra usode: Dončić bo debitiral proti KOKOŠKOVU, to je datum, ki si ga morate zapomniti!

Reuters
Znan je razpored uvodnih tekem nove, že 73. sezone severnoameriške košarkarske lige NBA, ki se bo začela sredi oktobra. Kapetan slovenske zlate reprezentance Goran Dragić bo uvodni tekmi sezone z Miami Heat odigral v gosteh 17. in 18. oktobra v Orlandu in Washingtonu. Luka Dončić bo v dresu Dallasa debitiral 17. oktobra v Phoenixu.

Miami se bo že tretje leto zaporedoma na uvodni tekmi sezone pomeril s floridskimi tekmeci iz Orlanda. Na začetku sezone 2016/17 je Miami dobil uvodno tekmo s 108:96, začetek minule sezone pa je odprl s porazom proti Orlandu s 109:116.

Vzhajajoča košarkarska zvezda Dončić se bo na uvodni tekmi za Dallas, ki bo pomenil tudi njegov ognjeni krst v ligi NBA, srečal s prvim izborom na letošnjem naboru DeAndrejem Aytonom. Dončić je bil s strani Atlante izbran kot tretji na izboru, Atlanta ga je nato v menjavi igralcev poslala k Dallas Mavericks.


Tekma v Phoenixu bo imela poseben naboj za slovenske ljubitelje košarke, saj je glavni trener arizonskih sonc srbski strokovnjak Igor Kokoškov, ki je kot selektor Slovenijo na lanskem evropskem prvenstvu popeljal do zgodovinskega prvega zlata, v ekipi, v kateri sta združila moči najbolj izpostavljena slovenska košarkarja Dragić in Dončić.

Aktualni prvaki lige NBA, košarkarji Golden State Warriors, bodo šampionske prstane prejeli 16. oktobra na tekmi proti Oklahomi, na domačem parketu Oracle Arene.

V ospredju zanimanja ameriških medijev je prva tekma LeBrona Jamesa v dresu Los Angeles Lakers. Prvi zvezdnik severnoameriške košarke bo kot jezernik v ligi NBA debitiral 18. oktobra v Portlandu.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike