4_Isaac in Patricija_fb Odkrito.si

Isaac Palma ima strto srce

ante mahkota Svet24.si

Umrl je vrhunski slovenski alpinist, mož Marjane ...

Roka, negativna energija Petisvet.si

Če bi vedeli, kaj se skriva za hudobijo

Ivan Mikec Svet24.si

Ivan je gorečo blazino porinil ženi Ani v naročje

prometna, noč, splošna Svet24.si

V razbitinah je umrla udeleženka priljubljenega ...

gaja_decembra_matic_gabriel_01 Najstnica.si

Mlada slovenska pevka spet navdušila

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Indira pokazala neverjetno spremembo

ku
ku
10 08.08.2018 08:36:07

Grozne obtožbe iz Bosne: SRAMOTEN NACIONALIZEM Luke Dončića! POGLEJTE, kaj mu očitajo! (FOTO)

Luka Dončić se je znašel v težavah.

Slovenski čudežni deček je zelo aktiven na družabnih omrežjih, kjer s svojimi navijači deli trenutke iz svojega zasebnega življenja. Nič kolikokrat deli denimo posnetke iz avtomobila, kjer posname, katero pesem si predvaja med vožnjo, ravno takšne vrste posnetek pa ga je spravil v velike težave. 

Bosanski mediji so namreč Luko Dončića izjemno kritizirali zaradi njegove zadnje objave. "Luka Dončić nas je zmeraj navduševal s svojim košarkarskim znanjem. Z 18 leti je v Evropi osvojil vse, kar se da osvojiti in odšel v ligo NBA, kjer bo od naslednje sezone igral v vrstah Dallasa. Vseeno pa je Dončić razočaral svoje navijače," so zapisali pri bosanskem portalu Sport.ba.

Zmotilo jih je, ker je Dončić predvajal pesem 'Morem plovi jedna mala barka', ki jo prepeva Baja Mali Knindža, srbski ekvivalent hrvaškemu Thompsonu, znan po svojih nacionalističnih pesmih. "Besedilo pesmi, ki jo je Luka delil na družabnem omrežju, poveličujejo srbskega generala Dragoljuba Mihailovića, ki je med prvo svetovno vojno pozival k ubijanju Hrvatov in Muslimanom. Poleg te pesmi je Baja Mali Knindža v glavnem slaven postal s pozivanjem na sovraštvo in nacionalizem proti tema dvema verskima in nacionalnima skupinama. Bravo, Luka, res je kul!" so še zapisali pri omenjenem mediju. 

doncic baja mali knindza
Dončić je svojo objavo na Instastoryju hitro zbrisal, ostali sta le še dve pesmi, 'Milimetar' srbskega izvajalca Željka Joksimovića in 'Bella' kolumbijskega pevca Andresa Felipeja Zapate Gavirie, ki nastopa pod imenom Wolfine. A bilo je prepozno, bosanski mediji so že naredili 'zajem zaslona' in pokritizirali morda celo največjega talenta v svetu košarke ...

Značke: luka-doncic, dallas

Članki iz rubrike