Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.05.2018 09:11:05

Boston ustavil Jamesa in povedel s prepričljivo predstavo

Košarkarji Boston Celtics so prepričljivo dobili prvo tekmo polfinala lige NBA. Na domačem igrišču so premagali Cleveland Cavaliers s 108:83.

Prvi strelec Celtics je bil Jaylen Brown s 23 koši, Marcus Morris pa jih je dodal 21, ob tem, da je v obrambi zaustavil prvega zvezdnika gostov LeBrona Jamesa, ki je dosegel vsega 16 točk ob metu 5:16.

James, ki je imel letos do te tekme v končnici povprečje 34 točk, 9,4 skoka in devet podaj, kljub prepričljivemu porazu ni bil zaskrbljen. Novinarjem je po tekmi povedal: "Niti malo me ne skrbi. Prve tekme v končnici niso pravi pokazatelj razmerja moči. Ekipe rastejo in se razvijajo iz tekme v tekmo. Mi smo v zmagah že zaostajali z 0:1, pa 0:2. V torek imamo priložnost, da popravimo našo igro. Resda nas čaka precej dela, velikokrat si bomo ogledali to prvo tekmo in skušali izenačiti serijo," je dejal štirikratni MVP lige, ki se poteguje za osmi zaporedni nastop v finalu.


Boston, ki je že ob polčasu vodil s 36:18, v nadaljevanju pa tekmeca ni spustil bližje kot na 14 točk zaostanka, je s tem prekinil niz petih zmag Clevelanda. Druga tekma bo v noči iz torka na sredo znova v Bostonu, ekipi pa igrata na štiri zmage.

Morris se je izkazal, kot so pred obračunom že napovedovali strokovnjaki, kot pravi strup za Jamesa. "To je bila ekipna predstava. Vsak je dodal svoj kamenček v mozaik," je dejal Morris, trener Clevelanda Tyronn Lue pa je razkril, zakaj po njegovem mnenju je močno oslabljeni Boston, ki ne more računati na zvezdnika Kyrieja Irvinga in Gordona Haywarda, zmagal tako suvereno. "Tekmeci so igrali z veliko energije, predvsem pa so odlično podvajali Jamesa. Takoj, ko so videli, da lahko prodre pod koš, so mu zaprli pot in ga prisilili k podajam na zunanje igralce. Res nismo igrali dobro, vendar vemo, da znamo bolje in to bomo dokazali na naslednjih tekmah."

Na drugi strani ZDA se bodo v polfinalu merili Houston Rockets, najboljša ekipa rednega dela lige, ter branilci naslova Golden State Warriors. Prva tekma bo iz ponedeljka na torek v Houstonu.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike