požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 20.04.2018 20:39:04

LUKA DONČIĆ V IZLOŽBI! Vsaj trije direktorji so prileteli v Atene, da ga vidijo od blizu

Profimedia
Skoraj natančno dva meseca pred letošnjim naborom za ligo NBA, se obroč okoli Luke Dončića vse bolj stiska.

Ekipe, ki bodo imele dovolj visok izbor, bi si še kako želele imeti v svojih vrstah slovenskega košarkarja, ki danes - pri le 19 letih - velja za najboljšega posameznika najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja in obenem seveda tudi najresnejšega kandidata za naziv MVP evrolige.

Na prvih dveh četrtfinalnih tekmah s Panathinaikosom v Atenah sta njegovo igro skrbno spremljala tudi direktorji treh klubov iz druge strani Atlantika. Jasno je, da Luko že skozi celotno sezono spremljajo številni ogledniki klubov iz lige NBA, diretkorji Los Angeles Lakersov, Charlotta in Orlanda pa so kar osebno prišli, da bi od blizu videli, kaj zmore ta čudežni Ljubljančan.



Rob Pelinca (LA Lakers), Mitch Kupchack (Charlotte) in John Hammond (Orlando) v torek in včeraj pravzaprav niso videli Lukove najboljše podobe, tekmi v Atenah sta bili za njegovo raven - torej takšno, kakršno kaže v letošnji sezoni - povsem povprečni.

Je pa jasno, da je bila celotna obramba Panathinaikosa osredotočena predvsem nanj, zato se je na teh dveh tekmah namučil precej bolj, kot običajno. In tudi dal svoj delež - predvsem na drugi tekmi, ki jo je Real dobil in izid v zmagah izenačil. Takšno mnenje ima tudi njegov trener Pablo Laso, ki je po tekmi izpostavil, da je Luka dobro kontroliral srečanje in imel v pravih trenutkih, ko je ekipa to najbolj potrebovala, prave poteze.

Članki iz rubrike