Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 13.03.2018 13:43:40

NOVA BOMBA IZ VRST EVROPSKIH PRVAKOV: Še en Slovenec odhaja v Španijo!

alesfevzer.com
Slovenski reprezentant se bo iz Srbije preselil v Španijo, kjer bo igral do konca sezone.

Izjemno nadarjeni krilni košarkar iz Kopra Vlatko Čančar bo do konca sezone kot posojen igralec nosil dres španskega prvoligaša Burgosa, ki je s 6 zmagami in 16 porazi trenutno na 16. mestu in ga čaka krčevit boj za obstanek v družbi najboljših. V Burgosu na severu Španije, kjer je jeseni pri domači izbrani vrsti v okviru kvalifikacij gostovala tudi Slovenija, igrata dva znanca iz Stožic. Prvi je Američan Deon Thompson, ki je Olimpijin dres nosil v sezoni 2011/12, drugi pa je Litovec Deividas Gailius, ki je k zmajem prišel istega leta kot takrat golobradi 16-letni Čančar iz domačega Kopra.

Dvajsetletnemu članu zlate reprezentance iz lanskega evropskega prvenstva letos poleti poteče pogodba s srbsko Mego, pred njim pa je - prej ali slej - kariera v ligi NBA. Lani ga je kot 49. po vrsti na naboru izbral Denver.


Alfa in omega Mege Miško Ražnatović je Čančarja po koncu rednega dela lige ABA posodil Burgosu, tako bo lahko Koprčan, namesto da bi igral v manj kvalitetnem srbskem prvenstvu, nabiral izkušnje v najmočnejši ligi v Evropi.

Vlatko Čančar je bil v tej sezoni v ligi ABA eden boljših posameznikov pri Megi - v povprečju je dosegal 12,3 točke in 5,2 skoka.

Ne glede na to, kje bo igral Čančar v prihodnji sezoni (ali spet pri Megi, kjer se dobro počuti, ali že v ligi NBA ali morda še naprej v Španiji), bo zanj selitev v Burgos dobra priprava za nadaljevanje kariere. Na Iberskem polotoku se bo pridružil reprezentančnim soigralcem Luki Dončiću, Anthonyju Randolphu, Jaki Blažiču in Luki Rupniku. Kot smo poročali pred dnevi, poleti v Real prihaja tudi Klemen Prepelič. Najboljši v Evropi se torej zbirajo v najboljši ligi v Evropi.

Članki iz rubrike