Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 10.02.2018 09:41:25

Ob debiju Wada Dragićev Miami skoraj zapravil nemogoče

Profimedia
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na soboto gostilo ekipo Milwaukee Bucks.

Vročica je sicer zmagal z 91:85, a brez drame ni šlo. Prvi strelec vročice v tej sezoni Goran Dragić je v 27 minutah za Miami dosegel "le" šest točk, tri podaje in dva skoka. Na drugih tekmah je Cleveland po prenovi ekipe dosegel zmago v gosteh proti Atlanta Hawks. Miami je po izenačenem prvem polčasu tretjo četrtino dobil s kar 30:8, a v zadnji četrtini, ki so jo gosti dobili z 19:31, skoraj zapravil veliko prednost pred neposrednimi tekmeci za mesto v končnici. Z zmago vročica sicer ostaja na sedmem mestu na vzhodu (30 zmag, 26 porazov), a ima zdaj le dva poraza več kot četrtouvrščeni Bucks.

Za Miami je po četrtkovem prestopu iz Clevelanda znova zaigral Dwayne Wade, ki so ga domači navijači ob vstopu s klopi pozdravili s stoječimi ovacijami. Šestintridesetletni branilec, ki je večino kariere preživel na jugu Floride, sicer ni bil strelsko razpoložen, saj je v 22 minutah dosegel tri točke. Prvi strelec domačih je bil Tyler Johnson, ki je dosegel 19 točk, za goste je Giannis Antetokounmpo prispeval 23 točk, 11 skokov in tri podaje.

Cavaliers so v četrtek, na zadnji dan prestopnega roka, polnili naslovnice z odmevnimi potezami na trgu. Garderoba konjenikov je bila tako danes povsem drugačna, potem ko so Wada poslali nazaj v Miami, Isaiaha Thomasa in Channinga Frya k LA Lakers, Jaeja Crowderja in Derricka Rosa k Utah Jazz, Imana Shumperta pa v Sacramento. V Cleveland pa so prišli Jordan Clarkson in Larry Nance ml. iz Lakers, Rodney Hood iz Utah Jazz ter George Hill iz Sacramento Kings.



A okrepitve še niso bile na voljo, tako da so konjeniki večino tekme v gosteh proti Atlanti odigrali z rotacijo osmih igralcev. Več priložnosti s klopi je zato dobil Kyle Korver, kar je tudi s pridom izkoristil in k zmagi svoje ekipe s 123:107 prispeval kar 30 točk. Pri tem je zadel sedem trojk v 13 poskusih. Zvezdnik gostov LeBron James je dosegel trojni dvojček z 22 točkami, 12 skoki in kar 18 podajami. Za domačine je nemški reprezentant Dennis Schröder dosegel 25 točk.

Drugod so Boston Celtics s porazom doma proti Indiana Pacers z 91:97 prvo mesto v vzhodni konferenci prepustil divizijskemu konkurentu Toronto Raptors. Damian Lillard je prispeval kar 50 točk k zmagi Portland Trail Blazers v gosteh proti Sacramento Kings s 118:100.

Najbolj vroča ekipa v ligi pa ostajajo Utah Jazz, ki so z zmago doma proti Charlotte Hornets s 106:94 zabeležili osmo zaporedno zmago in deveto na zadnjih desetih tekmah ter so s svojo 27 zmago v 55 tekmah tako povsem približali osmemu mestu na zahodu. Svojo deveto zmago na desetih tekmah pa je zabeležila tudi trenutno drugouvrščena ekipa zahoda in lige Houston Rockets, ki je doma s 130:104 odpravila Denver Nuggets.

Značke: košarka, nba, dragić

Članki iz rubrike