profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 14.11.2017 11:13:49

SPREGOVORIL je kultni Sports Illustrated: Najbolj natančna NAPOVED NABORA vseh časov DONČIĆU obljublja TA položaj in TO ekipo

Luka Dončić
Profimedia
Najbolj slavna športna revija na svetu je sestavila napoved nabora, ki naj bi upoštevala največ parametrov in naj bi bila najbolj natančna v zgodovini.

Sports Illustrated je več kot kult. Njegove napovedi razpleta lige NFL in razpleta študentskih tekmovanj so legendarne, napovedi dobitnikov vseh olimpijskih odličij v vseh športih in vseh disciplinah prav tako. Pri čemer je natančnost vedno neverjetna, saj revija z neskončnim proračunom vključi vse mogoče največje strokovnjake, računalniške simulacije, celo matematike. In na podoben način so se tokrat lotili tudi napovedi nabora lige NBA prihajajočega leta 2018.

Pozabite vse mogoče spletne strani, Sports Illustrated se je tega lotil še precej bolj poglobljeno, precej bolj natančno, pri tem pa je kandidatom na naboru napovedal tako položaj na naboru kot klub, ki ga bo na tem položaju izbral. Številka ena je v tej napovedi postal Marvin Bagley III, ki ga bo kot prvega po mnenju analitikov Sports Illustrated izbral Dallas. Razočarani? Nikar ne bodite, takoj za tem prihaja Luka Dončić.

Ameriška revija ga je postavila na številko 2, pred tretjega DeAndreja Aytona, ki naj bi ga na tem položaju izbrali sloviti Chicago Bullsi. In kam naj bi se, če bo sezona po vseh parametrih še naprej potekala tako kot v prvem mesecu? Sports illustrated je z veliko verjetnostjo prepričan, da bo slovenski košarkarski dragulj kot številka dve končal pri moštvu ... Atlanta Hawks. Sanje o New Yorku so oddaljene predvsem zaradi nepričakovano dobrih predstav Knicksov.        

Članki iz rubrike