Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 15.10.2017 20:26:28

PRINC, ki je že danes KRALJ (video)

Luka Dončić
Profimedia
Luka Dončić, ta čudežni deček slovenske košarke, navdušuje iz tekme v tekmo, iz večera v večer, tokrat je bil osrednja osebnost derbija španske lige. V ponovitvi lanskoletnega finala je Real v Valencii slavil s 86:82, Dončić pa je znova čaral.

Pozabite Maria, pozabite Znan obraz, ki ima svoj glas, pozabite vse tiste žajfnice in romantične komedije. Če želite v nedeljskem večeru pred začetkom novega tedna nekaj tiste prave, pristne zabave, preklopite na košarkarsko tekmo madridskega Reala ter uživajte v igri mladeniča s številko sedem na hrbtu. FENOMEN.

Luka Dončić je kot škatlica s čokoladnimi bomboni – nikoli ne veš, kaj boš dobil. Spremljanje njegove igre je, kot da bi gledal vrhunce kroga. Prodori, trojke, podaje, ki imajo oči... Kot je nek španski ljubitelj košarkarske igre zapisal na socialnem omrežju: »Čez mnogo let se bom lahko pohvalil, da sem videl v živo igrati Luko Dončića.«

Ko je bil on na parketu, je bil Real gospodar dogajanja na parketu. Številke, ki sicer še zdaleč ne povedo celotne zgodbe, so same po sebi dovolj zgovorne. Šestnajst točk, sedem skokov in deset podaj. Bil je drugi strelec, prvi skakalec in prvi podajalec svoje ekipe. »Fe-no-me-na-le!« kot se je pred mnogimi leti s tistim markantnim glasom v neki bizarni, a čudoviti mešanici italijanščine in angleščine na TV Koper drl legendarni košarkarski komentator Dan Peterson.

Poteza tekme? Izbor je širok, z nobeno Dončićevo miniaturo ne bi zgrešili, a če se je že potrebno odločiti, je tokrat izbor padel na "alley-oop", ki sta ga izvedla v navezi z Gustavom Ayonom.

PS: Naturalizirani Slovenec Anthony Randolph je bil z 18 točkami prvi strelec derbija.

Če vam videa ne odpre, si ga oglejte na tej POVEZAVI.

Članki iz rubrike