Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
14.12.2015 13:07:38
Deli članek:

Za vraga, vrži že to žogo!

Profimedia

Zvezdnik Miamija Dwyane Wade je Goranu Dragiću namenil nekaj dobronamerne kritike, češ naj za vraga več pogleduje proti obroču.

Najboljši slovenski košarkar v letošnji sezoni preživlja krizno obdobje, predvsem kar zadeva statistične kazalce. Ti so slabši kot prej, kar je še toliko bolj opazno po podpisu večletne skoraj 85-milijonske pogodbe z vročico.

Na nedeljski tekmi z Memphisom je zgrešil devet od prvih desetih metov, Wada pe je pri vsem skupaj zmotilo predvsem dejstvo, da je Dragić neodločen v napadu, da se skratka ne odloča za met, ko ima za to dovolj časa in prostora.

"Za vraga, vrži že to žogo! To je vendar enostavno," je Ljubljančanu odločno sporočil Wade in pri tem poudaril, da je Gogi v napadu premalo agresiven in odločen: "Ko prodiram pod obroč, bodi pripravljen. Če ti podam povratno žogo, se dvigni v met."

Wade je še posebej opozoril na akcijo v tretji četrtini, ko je med prodorom podal žogo prostemu Gogiju, ta pa ni vrgel za tri točke, ampak je žogo podal naprej do Luola Denga. "Lu je imel slabši položaj in njegov met je bil posledično slab. Gogi bi moral vržti na koš. Ne vem, zakaj je neodločen, saj je dober strelec. Mora imeti to miselnost," je še dejal Wade, ki je prepričan, da sta že tako dobra prijatelja, da mu lahko nameni takšno kritiko.

Dragić je v tej sezoni pokvaril svojo statistiko. V prejšnjih dveh sezonah je bil iz igre uspešen 50,3-odstotno, za tri točke pa 38-odstotno. Na prvih enajstih tekmah v tej sezoni so njegove številke padle na 41,7% in 25,8%. Na naslednjih sedmih tekmah je prihajal k sebi in izboljševal svoj met, v zadnjem obdobju pa je krivulja njegove uspešnosti spet padla.

Na zadnjih treh tekmah je skupaj dosegel 18 točk, njegov met iz igre je bil slab: 7:26 (za tri točke 1:10).