Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Igor Đurović
Igor Đurović
13.12.2015 12:23:41
Deli članek:

Chris Bosh ekskluzivno o Dragiću: Goran mi mora dajati žogo

Reuters

Potem ko je lansko sezono končal po vsega 44 tekmah zaradi pljučne embolije (ob tistem času je povzročala težave tudi Mirzi Teletoviću iz Netsov), se je desetkratni udeleženec all-stars tekem na parket vrnil zmagovalno. Prvič je v igri spoznal in še vedno spoznava Gorana Dragića, ki je v "veliki trojki" nadomestil nikogar drugega kot LeBrona Jamesa.

V prejšnji sezoni, ki jo je Miami končal neslavno, od velike trojice ni manjkal "samo" LeBron, ampak tudi Chris, in tako ni čudno, da mu (beri: Wadu) samemu ni uspelo. Letos se je Bosh vrnil, in čeprav še ne kaže tistega, kar je predstavljal ob osvojitvi dveh naslovov (Miami ima sicer v svoji zgodovini tri), je jasno, da je Miami Heat z njim povsem druga ekipa.

Zdaj za ponovitev neverjetne zmagovalne serije brez LeBrona manjka le še nekaj. Vsaj, kar zadeva organizacijo igre, je LeBronov naslednik Goran Dragić, s katerim Bosh igra letos prvič, in kot nam je povedal, je Gogijeva naloga jasna."Goran mi mora dajati žogo. Je odličen fant, družinski človek, ki ima zares rad košarko. Trdo dela in tudi zunaj igrišča je zares prijeten človek. Ima tekmovalni nagon, ki ga je prinesel ekipi. Ko na začetku ni igral tako, kot si je želel, je bil do sebe precej strog, in to je na začetku sezone normalno. Vedno ga spodbujamo, da je potreben proces in mora napredovati postopoma. Vse potrebuje svoj čas."

ČE SE MI ZGODI KRIVICA, NE BOM TIHO 
Po zmagi z Oklahomo je trener Spoelstra ravno Bosha in Gorana na konferenci izpostavil kot tista, ki največ naredita po uradnih treningih in delata še več od drugih. Tudi od tega, kako se ujameta med seboj in z Wadom, je odvisna sezona Heatov, ki pa bi kljub nihanjem v aprilu morali uspešneje začeti končnico. Cilj je jasen in jim ga je 70-letni Pat Riley naprtil že takoj na začetku. Prstan! Biti številka ena. To je njegova številka, ki bo po karieri, tako kot številka tri (Wade), zanesljivo našla prostor pod stropom American Airlines Arene, kjer sta že številka 33 Alonza Mourninga, doslej največjega igralca Vročice, in številka deset Tima Hardawaya, ki sta blestela v 90. letih, predvsem prvi pa je prisoten na vsaki domači tekmi.

Po premoru se je Bosh vrnil in z njim tudi zmagovalna pot Miamija, ki so jo sicer na začetku tedna najprej ustavili Čarovniki iz Washingtona in za njimi še Sršeni v Charlottu. Pred tekmo z močno Indiano je (bilo) zaradi tega že čutiti napetost. Ne take kot proti Wizzardsom ob koncu, ko se je odločilni trenutek njihove slabe tekme zgodil po sodniški napaki slabo minuto do konca, potem ko je Bosh dobil tehnično napako.

Pokrival je Bradleyja Beala, ki je v skoku pod košem "pristal" kar z žogo, nakar jo je podal Garyju Nealu, ta pa je zadel zmagovalno trojko, namesto da bi žogo za priključek pri rezultatu 103:105 dobili domačini. Sledil je glasen Boshev protest pri sodniku Kevinu Scottu, ki je zvezdniku prisodil kar dve tehnični napaki, ga izključil in tako odločil zmagovalca.

To je bila njegova prva izključitev v dresu Miamija in zaradi tega ne preseneča njegova izjava po prespani noči: "Nisem si še enkrat ogledal posnetka, ker vem, da imam prav in da so bili koraki. Vem, kaj se je zgodilo. Zaradi tega mi ni vseeno. Sem tekmovalen tip, in če se mi zgodi krivica, ne bom tiho. Take stvari me frustrirajo; moje delo igralca je, da poskušam zmagati na vsaki tekmi. Nepravična odločitev sodnikov me je pošteno razjezila, a naj ostane med nami, kaj smo si po tekmi povedali s sodniki."

NISEM SE MOGEL NORMALNO GIBATI
Je pa bil zato bolj odkrit Goran Dragić, ki je za EkipoSN povedal, da je omenjeni sodnik svojo napako priznal in dejal, da zaradi tega ne bo mogel spati. Bolj malo je sredi prejšnje in pred začetkom te sezone spal tudi Bosh, ki je z osmimi soigralci začel priprave na začetku septembra v okolici Los Angelesa, 29. septembra se je začel trening kamp, prvo tekmo predsezone na Floridi pa je odigral ravno proti Charlotte Hornetsom, s katerimi so izgubili zadnjo tekmo in s katerimi so letošnjo sezono tudi začeli 28. oktobra.

Takrat se je Bosh, ki je znan po stalnem menjavanju najbolj modnih oblek in čevljev (številka obutve je ameriških 14), pojavil na The Late Late Showu z britanskim igralcem Jasonom Sudeikisom, ki ga je malo "provociral" in vprašal o poškodbi, na kar je Bosh odgovoril: "Začelo se je z močno bolečino v levom predelu pljuč. Bolečine so bile pogoste in nisem se mogel normalno gibati, saj sem imel slab občutek. Vrnitev po pljučni emboliji je bila počasen proces, a se je končalo super. Vrnil sem se ..."

Težave s poškodbami je imel že v Torontu in nato še v Miamiju, kjer navijači z lastnikom kluba Mickyjem Arisonom in Patom Rileyjem na čelu verjamejo, da bo Bosh zdržal in da bo tak, kakršen je bil pred boleznijo. Enako je z njegovo družino, staršema Freido in Joelom ter soprogo Adrienne, s katero imata sina Jacksona ter hčerki Trinity in Dylan.