stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

lp
lp
0 29.06.2015 07:59:23

Sani: Čutim hkrati žalost in veselje

Nikola Miljković
Potem ko je sinoči v javnosti zaokrožila novica, da bo Sani Bečirović postal pomočnik srbskega trenerja Aleksandra Saše Đorđevića pri atenskem Panathinaikosu, se je čustveno odzval zdaj že nekdanji slovenski košarkar.

Štiriintridesetletni Bističan stopa po stopnijah svojega očeta Memija, s katerim sta svoje moči že uspešno združila pri vodenju Košarkarske šole Sani Bečirović.

"Zapira se eno veliko poglavje v mojem življenju. To življenje sem poznal do včeraj. Dejansko čutim hkrati žalost in pa veselje zaradi novega izziva. To je bilo pač moje življenje in identificiral sem se z besedo kot igralec. Zdaj se bom moral drugače," pravi Sani Bečirović, ki je v 20-letni karieri branil barve številnih klubov, v domačem prostoru domala vseh najpomembnejših, v tujini pa se je najdlje zadrževal v Italiji.


Priložnosti za vstop v trenerski svet se je razveselil in je ni želel izpustiti iz rok: "Biti pomočnik Saši Đorđeviću in biti v klubu, kjer sem dosegel največje igralske uspehe, ne doleti vsakogar. Upam, da se bom v mojem delu znašel tako dobro kot v igralskem. Verjamem, da se bomo v Panathinaikosu veselili takšnih uspehov kot sem se jih veselil kot igralec."

Celoten trenerski štab se bo v Atenah predvidoma sestal med 8-12 julijem, kjer se bodo tudi dokončno dogovorili o vseh podrobnostih, pripravah, igralcih …

Sani je sicer že sodeloval skupaj z Đorđevićem potem ko sta bila sicer v drugačnih vlogah skupaj v Benettonu v sezoni 2011/12.

Članki iz rubrike