palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

lp
lp
0 29.06.2015 00:04:38

Bečirović v Panathinaikos

Sani Bečirović bo v novi sezoni opravljal delo pomočnika Aleksandra Saše Đorđevića pri atenskemu Panathinaikosu.

Selitev 34-letnega branilca iz Slovenske Bistrice bržčas pomeni, da je zaključil svojo igralsko kariero. Čeprav je po dveh manj uspešnih krajših epizodah v italijanski nižjeligaški konkurenci (pri drugoligašu Forliju in tretjeligašu Piacentini) koval načrt, da bi se poleti dobro pripravil in v prihodnji sezoni poskušal še enkrat stopiti na parket, ga je presekala mikavna ponudba za selitev med trenerje.

Z nekdanjim odličnim košarkarjem, danes pa selektorjem srbske izbrane vrste, sta odlično sodelovala že v sezoni 2011/12 v Benettonu, ko je Bečirovića v Treviso zvabil prav Đorđević. Slovenski košarkar je takrat navdušeno razlagal, kako je legendarni organizator igre, ki se je v dresu Partizana proslavil še v času nekdanje skupne države, pravzaprav njegov otroški idol: "Za mene je velika čast igrati pod njegovim vodstvom. Ni lahko najti trenerja, ki me lahko pri mojih letih še vedno nekaj nauči."

becirovic pao

Bečirović ne bo prvič v Panathinaikosu, med letoma 2006 in 2008 je namreč kot igralec že branil zelene barve Atenčanov.

V svoji dvajset let dolgi igralski karieri je bil član številnih klubov, tako doma kot na tujem. Po vrsti so njegove postaje od matične Bistrice videti takole: Bistrica, Maribor Ovni, Pivovarna Laško, Union Olimpija, Virtus Bologna (Ita), Krka, Varese (Ita), Fortitudo Bologna (Ita), Panathinaikos (Grč), Lottomatica Roma (Ita), Union Olimpija, AJ Milano (Ita), Türk Telekom (Tur), CSKA Moskva (Rus), Benetton (Ita), Petrochimi (Iran), Sassari (Ita), Foolad Mahan (Iran), Krka, Forli (Ita), Piacentina (Ita).

V sezoni 2006/07 je v dresu Panathinaikosa osvojil naslov prvaka evrolige. S slovensko mlado reprezentanco U–20 je leta 2000 osvojil naslov evropskega prvaka in bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva. Leta 2003 ga je kot 46. po vrsti na naboru za ligo NBA izbral Denver, vendar kariere ni nikoli nadaljeval v Severni Ameriki.

Članki iz rubrike