asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
1 05.06.2024 05:40:38

Matjaž Kek marsikoga presenetil s prošnjo glede Josipa Iličića: "Prosim, da iz njegove vrnitve ne delate ..."

Prijateljska tekma med Slovenijo in Armenijo v Stožicah.
Luka Vovk
Slovenija je na prvi od dveh pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom premagala Armenijo z 2:1, strelca sta bila Jan Mlakar in povratnik v izbrano vrsto Josip Iličić.

Jan Mlakar v 11. minuti in Josip Iličić v 63. minuti tekme: to sta bila strelca Slovenije za zmago proti Armeniji z 2:1 pred domačimi navijači. To je bila sanjska vrnitev za zvezdnika Maribora, ki je po dolgih treh letih in vseh težavah, ki jih je preživel vmes, ne le spet zaigral za Slovenijo, temveč tudi zabil slabe 4 minute po vstopu v igro. 

Spisal je zelo lepo nogometno zgodbo, navdušil navijače in nogometne navdušence po celem svetu in lepše vrnitve si ne bi mogel želeti. Selektor Matjaž Kek pa je po tekmi dejal, da si ne želi, da se iz njegove vrnitve dela prevelik cirkus. "Prosim vas, da iz Josipa Iličića ne delate prevelikega cirkusa," je uvodoma povedal selektor slovenske reprezentance in nadaljeval: "Josip je s svojo vrnitvijo del te reprezentance, v kateri se sijajno podreja celoti. Celoti, ki ga je sprejela, a je od zadnjega druženja starejša, bolj izkušena in je marsikaj dosegla. Zato ta njegov zadetek za zdaj vzemimo kot nekaj, kar si je zaslužil zaradi sezone v Mariboru, zaradi svojega vztrajanja – zato, ker me je opozoril nase in izzval, nato pa tudi opravil dva tedna priprav tako, kot je treba. To je karma, nogomet ogromno vzame in je jemal vsem nam – te pa včasih zna nagraditi in tokrat je bilo nedvomno tako. Vsako sekundo je bil pravi na treningih, vse si izbori, ničesar ne dobi zaradi imena in priimka. Ker dvakrat je tudi izgubil žogo za nasprotni napad in tudi o tem se bova pogovarjala," je pojasnil Kek. 

Članki iz rubrike