komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
1 26.08.2023 00:30:06

Opaaa! Dončić z novo pogodbo v žepu nad Venezuelce! Prvi Evropejec s takšnim privilegijem ...

Profimedia
Pred prvo tekmo na svetovnem prvenstvu je Luka Dončić podpisal prav posebno pogodbo.

Največji zvezdnik svetovnega prvenstva, ki se je začelo včeraj, je za pet let (do leta 2029) podaljšal svoje sodelovanje z blagovno znamo Nike's Jordan. Tako je včeraj svetu sporočil vselej dobro obveščeni Marc Stein.

Podaljšanje s prestižno znamko se je zgodilo le dobra dva meseca po predstavitvi novega modela Dončićevih športnih copat pod imenom 'Luka 2'. Linija vsebuje pet različic z unikatnimi imeni - tudi Lake Bled, kot poklon slovenskemu turističnemu biseru. Pet modelov športnih copat bo na police prišlo postopoma, in sicer med 5. julijem in 14. septembrom, kot zadnja bo na voljo prav 'slovenska' različica.

Linija 'Luka 1' je luč sveta ugledala lani poleti. Slovenski superzvezdnik je med sezono zamenjal kar 52 različic. Njegove športne copate je obul tudi zvezdnik ameriške reprezentance Paolo Banchero.



Dončić je prvi Evropejec s svojo unikatno linijo športnih copat pri znamki Nike's Jordan. Obenem je šesti košarkar lige NBA, ki ima ta privilegij. Ostali so Chris Paul, Zion Williamson, Jayson Tatum, Carmelo Anthony in Russell Westbrook.

Zanimivo: Jordanova blagovna znamka ni edina, ki je v svojih vrstah želela Slovenca. LeBron James je že pred leti priznal, da je želel imeti Dončića za prvega člana svoje ekipe 'Team LeBron'. Blizu je bil tudi njegov dogovor z blagovno znamko Under Armour. Naposled je postal eden glavnih obrazov za Jordanovo znamko pri Niku.

A za dobrih štirinajst dni bodo Dončićeve misli pri slovenski izbrani vrsti. Z današnjim obračunom proti Venezueli (ob 13.30) se začenja razburljivo popotovanje, ki bi se moralo končati na Filipinih, ki bodo gostile zaključek osmih najbojših reprezentanc sveta.

Članki iz rubrike