Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.08.2023 17:09:45
Deli članek:

Dončića in druščino presenetila sporočila japonskih otrok! Simpatično, da bi bilo težko bolj! (foto)

Profimedia

Otroci iz japonskih vrtcev in osnovnih šol so presenetili celo s slovenščino.

Slovenski košarkarji so ob uradnem odprtju bojev za naziv najboljše reprezentance na svetu začasno zapustili Okinawa Areno, ki je danes že gostila uvodni tekmi na tem prizorišču. Pripravo na jutrišnji obračun z Venezuelo so tako Luka Dončić in druščina nadaljevali v stari telovadnici lokalnega študentskega kompleksa, kjer so sicer že trenirali takoj po prihodu na najjužnejši japonski otok.

Čeprav so varovanci Aleksandra Sekulića že osredotočeni na prvo oviro in tudi sami poudarjajo, da tudi na začetku prvenstva ne bo prostora, da bi katerokoli tekmo jemali zlahka, z Japonske še vedno prihajajo posnetki sproščenega vzdušja in dobre energije, ki trenutno vlada v reprezentanci in okrog nje.

Za enega takšnih trenutkov so danes poskrbele tudi simpatične risbice, s katerimi so okinavski otroci iz tamkajšnjih vrtcev in osnovnih šol okrasili steno pred omenjeno dvorano. Kakšen prevod srčnih sporočil v angleščino ali celo slovenščino se jim je posrečil bolje, kakšen slabše, ob najboljšem namenu pa nas je najbolj nasmejal eden iz katerega je bilo zgolj zaradi dobrega poznavanja azijskega pristopa k angleškemu jeziku mogoče razbrati, da so otroci Dončiću sporočili, da je povsem v redu, tudi če on in njegova ekipa naredita napako.