nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
13 04.08.2023 09:19:08

Čas za poravnavo računov: Slovenci z Dončićem na čelu 'ogrožajo' veliki praznik v Atenah!

alesfevzer.com
Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo ob 18. uri v Atenah odigrala tretjo pripravljalno tekmo pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki bo na Japonskem, Filipinih ter v Indoneziji. Še drugič v 48 urah se bo pomerila z grško izbrano vrsto. Prvo tekmo v Ljubljani je v sredo dobila Grčija z 98:91.

Na spektaklu v Stožicah je Slovenija v napadu sicer dosegla 91 točk, a imela ogromno težav v obrambi. Kljub porazu je prvič po štirih mesecih na parket stopil prvi zvezdnik slovenske izbrane vrste Luka Dončić in dosegel trojni dvojček.

Ob njem so dvomestno število točk dosegli še Jordan Morgan, Klemen Prepelič, Vlatko Čančar ter Zoran Dragić. Pri Grkih je 19 točk dosegel Kostas Papanikolau, dve manj pa Thomas Walkup, ki je v zadnjih minutah prevesil tehtnico na grško stran.

Selektor Aleksander Sekulić se je po tekmi zahvalil za sodelovanje Saši Cianiju, na pripravah pa je ostalo 14 košarkarjev. To so Žiga Samar, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Aljaž Mihael Kunc, Gregor Hrovat, Žiga Dimec, Jakob Čebašek, Gregor Glas, Bine Prepelič ter Morgan, Dragić, Čančar in Dončić.



"Na tekmi v Stožicah smo videli že kar precej dobrih stvari. Za to fazo priprav pa je razumljivo, da se nam je v igro prikradlo tudi še veliko napak. Naša primarna nalog bo, da to število na tekmi proti Grčiji zmanjšamo. Hkrati pa me zanimata tudi reakcija in odziv igralcev po porazu. Še naprej se bomo osredotočali zgolj nase in gradili našo igro. Vsekakor nas v Atenah čaka izjemen košarkarski ambient in nov odličen test naše trenutne pripravljenosti," je za Košarkarsko zvezo dejal Sekulić.

Danes Slovence v atenski dvorani Oaka čaka spektakel proti grški zasedbi, v kateri bo še naprej manjkal prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Tekma bo posebna tudi zaradi počastitve življenjskih dosežkov in upokojitve dresa Nikosa Galisa, enega največjih grških košarkarjev.

Slovenija bo do 26. avgusta, ko jo na Okinavi na Japonskem čaka prva tekma na SP proti Venezueli, odigrala še štiri prijateljske tekme. V torek se bo v Stožicah pomerila s Črno goro, 11. in 12. avgusta jo v Malagi na pripravljalnem turnirju čakata Španija in ZDA, 19. avgusta v Tokiu še Japonska.

Članki iz rubrike