Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2023 07:36:34
Deli članek:

Brez zadržkov: Slovenski zvezdnik po porazu z Grčijo o razlogih za neuspeh in izjemnih navijačih!

alesfevzer.com

Po porazu z Grčijo sta z mediji spregovorila Aleksander Sekulić in Vlatko Čančar.

Slovenija je v Stožicah odigrala drugo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom, po zmagi nad Kitajsko pa je morala tokrat priznati premoč fizično precej močni Grčiji.

Prvo ime tekme je bil Luka Dončić, ki je zabeležil trojnega dvojčka (21 točk, 14 podaj, 10 skokov), Slovenci pa imajo še kar precej prostora za izboljšave. Kaj sta po tekmi povedala selektor in eden od dveh igralcev Slovenije iz lige NBA?

Aleksander Sekulić, selektor: "Znova smo dokazali, da imamo talent v napadu, žal pa nismo znali zaustaviti njihovega meta z razdalje. Prav tako v zaključku tekme nismo reagirali na pravi način. V ključnih trenutkih moramo igrati bolj zbrano in pametno. Tekma je bila dobra šola, saj je Grčija igrala zelo fizično košarko, ki se ji moramo pravilno zoperstaviti. Kljub porazu smo imeli precej pozitivnih stvari; odlično je delovala naveza Dončić - Morgan, Nikolić, Samar in Blažič so v obrambi uspešno ustavljali organizatorje igre, o Dončiću, ki ni igral tekme že skoraj štiri mesece, pa ne gre izgubljati besed."

Vlatko Čančar: "Grčija je dokazala, da je čvrsta in neugodna ekipa, zato ji moramo čestitati za zmago. Žal mi je, da nam je v zaključku tekme zmanjkalo zbranosti, saj si je publika v Stožicah zaslužila več. Videli smo, da nam do želene pripravljenosti manjka še kar nekaj, zato nas v prihodnjih dneh čakajo naporni treningi. Predvsem igro v obrambi moramo dvigniti na višji nivo."