komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
1 03.07.2023 11:56:02

Znan je seznam slovenske reprezentance za SP, na njem pa tudi presenečenje

Profimedia
Selektor Aleksander Sekulič je objavil širši seznam reprezentance za svetovno prvenstvo.

Po ženskem Eurobasketu v Sloveniji bo vrhunec letošnjega košarkarskega dogajanja brez dvoma moško svetovno prvenstvo, ki se začne 25. avgusta na Filipinih, Japonskem in Indoneziji. Selektor Aleksander Sekulić je na reprezentančni seznam kandidatov za nastop na prvenstvu uvrstil 20 košarkarjev. Slovenska izbrana vrsta se bo na prvenstvo podala brez zlatega kapetana Gorana Dragića, ki je sprejel odločitev, da je dokončno sklenil svojo reprezentančno pot, ekipa pa bo prav tako močno pogrešala poškodovanega kapetana Eda Murića. Se pa, potem ko sta bila odsotna zaradi poškodbe, v izbrano vrsto vračata Jaka Blažič in Miha Lapornik, slovenski dres pa bo znova oblekel Gregor Hrovat. Edini novinec je Aljaž Kunc. Zanimivo je tudi to, da sta na seznamu trenutno kar dva naturalizirana košarkarja, in sicer Mike Tobey in Jordan Morgan, medtem ko Sekulić tokrat ni vpoklical Luke Rupnika.


"Po naporni klubski sezoni imamo za razliko od prejšnjih dveh poletij tokrat precej več časa za počitek in polnjenje baterij za nov izziv, ki je pred nami. Kolikor poznam igralce, pa bodo premor izkoristili tudi že za pripravo na reprezentančno akcijo. Prepričan sem, da bodo vsi vabljeni igralci na priprave za prihajajoče svetovno prvenstvo prišli izjemno motivirani in polni elana. Po dokončni reprezentančni upokojitvi zlatega kapetana Gorana Dragića, bo reprezentanca na žalost tudi brez poškodovanega Eda Murića. Zato smo se odločili za nekoliko daljši seznam vabljenih igralcev z željo, da najdemo primerno zamenjavo. Čaka nas sedem izjemnih pripravljalnih tekem in menim, da smo s štabom pripravili kvaliteten program, ki ga bomo izvedli v tradicionalno vrhunskih pogojih za delo," je povedal Sekulić.

Reprezentanca se bo prvič zbrala 17. julija, a še ne bo popolna, saj se bodo Luka Dončić, Vlatko Čančar in Mike Tobey reprezentanci priključili konec meseca v Ljubljani.

Značke: slovenija, kzs

Članki iz rubrike