Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.07.2023 13:35:00
Deli članek:

Nepredstavljivo! Partizan za enega igralca porabi toliko kot Cedevita Olimpija za ... To je norost!

ABA

Beograjski velikan je nepričakovano zadržal enega svojih najboljših mož, cena za to pa astronomska.

Partizan je bil eno večjih presenečenj v letošnji evropski košarki. Beograjčani so osvojili ligo ABA, bili pa so tudi na pragu zaključnega turnirja evrolige, a je Realu uspel popoln preobrat in po zaostanku z 0:2 v zmagah trikrat zapored slavil in na koncu osvojil tudi naslov prvaka.

Eno pomembnejših vlog je odigral Kevin Punter, ki se je po sezoni znašel v središču pozornosti. Ker mu je pogodba potekla, so ga številni selili v Barcelono oziroma Panathinaikos, kapetanu Partizana pa so Beograjčani ponudili novo, ta pa jo je tudi sprejel.

Novica je presenetila mnoge, zdaj pa so tudi znane podrobnosti pogodbe. V dveh sezonah, kolikor traja nova pogodba, bo zaslužil astronomskih 4,3 milijone evrov, kar je za tukajšnje razmere naravnost neverjetna številka. V prihodnji sezoni bo v že pospravil 2,1 milijona evrov, naslednjo sezono pa še 100 tisočakov več. Za primerjavo, proračun Cedevite Olimpije za prvo ekipo znaša približno toliko, kolikor bo Punter po novem zaslužil samo v prihodnji sezoni.