tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

barnabas varga Ekipa24.si

Grozljivka! Madžarski nogometaš je nezavesten ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

oblak Ekipa24.si

Uau! Navijači so se pojavili na slovenskem ...

STA
STA
0 15.06.2023 22:52:43

Francozinje, Belgijke in Srbkinje zmagale, Špankam spodrsnilo proti Latvijkam

Profimedia
Od štirih favoriziranih ženskih košarkarskih reprezentanc na letošnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji in Izraelu je spodrsnilo Španiji, ki je v uvodnem krogu klonila proti Latviji s 63:67. Belgija je v Tel Avivu povozila Izrael s 108:59, Francija je bila v Ljubljani boljša od Nemčije z 58:50, branilka naslova iz Srbije pa od Turčije s 71:63.

Na prvi tekmi v skupini C so Slovenke izgubile proti Britankam s 71:76. Pri gostiteljicah je bila najbolj učinkovita Teja Oblak s 25 točkami, Zala Friškovec je dodala 15 točk in 9 skokov. Francozinje so na drugi tekme šele v drugi polovici tekme strle odpor trdoživih Nemk in z razliko osmih točk. Pri Francozinjah je bila strelsko najbolj razpoložena Valeriane Vukosavljevic z 11, pri Nemkah pa 19-letna Lina Merle Sontag z 10 točkami.
Belgijke so se v Tel Avivu poigrale z Izraelkami, prva strelka dvoboja pa je bila Emma Meesseman s 23 točkami. Na drugi tekmi skupine B pa so bile Čehinje boljše od Italijank s 61:58.


Srbkinje so z rutinsko predstavo ukanile Turkinje. Pri zmagovalkah je bila najbolj razpoložena naturalizirana Američanka Yvonne Anderson s 17 točkami. Madžarke niso imele večjih težav s Slovakinjami, na koncu so zmagale z 89:67.
Špankam so na uvodni tekmi EP košarkarsko mero vzele Latvijke. Pri igralkah z Baltika je bila najbolj učinkovita Anete Steinberga z 22 točkami. Na drugi tekmi v skupini A so Črnogorke premagale Grkinje s 74:69.
V petek bodo na sporedu tekme 2. kroga. Para skupine A sta Grčija - Latvija in Španija - Črna gora, skupine B Češka - Belgija in Izrael - Italija, skupine C Francija - Velika Britanija in Slovenija - Nemčija, skupine D pa Madžarska - Turčija in Srbija - Slovaška.

Članki iz rubrike