blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

ku
ku
0 14.06.2023 13:02:30

Znani so vsi tekmeci Slovenije pred SP! S kom se bodo pomerili Luka Dončić in druščina?

alesfevzer.com
Slovenska moška košarkarska reprezentanca se bo 19. avgusta v Tokiu pomerila proti Japonski. To bo zadnja pripravljalna tekma pred začetkom svetovnega prvenstva. Ekipa z Luko Dončićem na čelu bo s treningi začela 17. julija, so danes sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Slovenska reprezentanca bo na Japonsko predvidoma odpotovala 15. avgusta. Zaključek priprav na svetovno prvenstvo bo opravila v Tokiu in 19. avgusta proti gostiteljem prvenstva opravila še zadnji test pred začetkom košarkarskega spektakla v Aziji. Slovenski kolektiv bo tako odigral sedem pripravljalnih tekem, na treh pa se bo predstavil domačim košarkarskim navdušencem.

Za uvod se bodo Slovenci 25. julija v celjskem Zlatorogu pomerili s Kitajci, na Telemachovem spektaklu bodo 2. avgusta v Stožicah gostili Grke ter se dva dni kasneje proti istim tekmecem pomerili še v Atenah. Iz Grčije se bo reprezentančna zasedba vrnila v Stožice, kjer se bo 8. avgusta srečala s Hrvaško, nato pa bo sledil nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi.

V okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta, pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje se bodo slovenski košarkarji pomerili še z Združenimi državami Amerike. Kot omenjeno, bo za zaključek priprav v Tokiu 19. avgusta sledil še dvoboj proti Japonski. Vstopnice za domača dvoboja s Kitajsko in Hrvaško bodo v prodaji po koncu ženskega evropskega prvenstva v košarki.

Kot nosilci skupine F se bodo Slovenci na japonskem otoku Okinawa pomerili proti reprezentancam Venezuele, Gruzije in Zelenortskih otokov. V skupini E, ki se bo v nadaljevanju prvenstva združila s slovensko skupino bodo Nemčija, Finska, Avstralija in Japonska.

V prvem delu tekmovanja bo med 25. in 30. avgustom vsaka izmed reprezentanc odigrala tri tekme skupinskega dela. V soboto, 26. avgusta, se bo slovenska ekipa pomerila z Venezuelo, v ponedeljek, 28. avgusta, z Gruzijo ter za konec uvodnega skupinskega dela v sredo, 30. avgusta, še z Zelenortskimi otoki. Vse tekme slovenske reprezentance se bodo začele ob 20.30 po lokalnem oziroma ob 13.30 po slovenskem času.

Značke: dončić, slovenija

Članki iz rubrike