blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

STA
STA
0 13.06.2023 20:31:43

Kocka je padla, Dikaioulakos določil 12 raket za domači Eurobasket

alesfevzer.com
Dva dneva pred začetnim sodniškim metom je znana dvanajsterica Slovenk, ki bodo igrale na košarkarskem evropskem prvenstvu v Sloveniji in Izraelu. Kot zadnji sta se od reprezentance poslovili Zala Šrot in Sara Vujačić, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije (KZS).

Po ponedeljkovi novinarski konferenci, na kateri so košarkarice slovenskim medijem predstavile pričakovanja na evropskem prvenstvu, so Slovenke danes vstopile v prvi uradni dan EuroBasketa. Najprej jih je čakalo še nekaj obveznosti za tuje medije ter medijske vsebine mednarodne košarkarske zveze (Fiba), nato pa so še uradno preizkusile parket stoženske velike dvorane, ki je pripravljena za četrtkove obračune.

Po treningu je grški strokovnjak na slovenski klopi Georgios Dikaioulakos določil dvanajsterico igralk, ki bodo igrale na prvenstvu. Kot zadnji sta se od reprezentance poslovili Zala Šrot in Sara Vujačić.


Na njegovem seznamu so Eva Lisec, Teja Oblak, Tina Cvijanovič, Hana Ivanuša, Tina Jakovina, Eva Rupnik, Zala Friškovec, Lara Kozina Bubnič, Ajša Sivka, Lea Debeljak, Gala Kramžar in Blaža Čeh.

"Za selektorja oziroma trenerski štab je trenutek, ko mora s seznama reprezentančnih kandidatk prečrtati kakšno ime, sila nehvaležna naloga. Prav vsa dekleta so namreč pokazala izjemen odnos, karakter, vadila zelo zavzeto in bi si zaslužila na prvenstvu predstavljati svojo državo. A žal v ekipo lahko uvrstimo le dvanajst igralk. Odločitev strokovnega štaba vsekakor ni bila lahka. Na koncu smo se odločili, da v ekipi za prvenstvo ne bo Zale Šrot in Sare Vujačić. Obema se zahvaljujem za njuno prizadevnost ter doprinos, ki sta ga v zadnjem mesecu prinesli reprezentanci. Prikazali sta velik napredek in vsekakor bosta z nadaljnjim dobrim delom v prihodnje še močneje potrkali na vrata članske reprezentance," je v zvezi s tem dejal Grk.

Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo. Vse tekme skupinskega dela v Stožicah bodo igrale ob 18. uri. Uvodno tekmo bodo odigrale prvi dan prvenstva, ko se bodo v četrtek, 15. junija, srečale z Veliko Britanijo, dan kasneje jih čaka dvoboj z Nemčijo, nato pa se bodo po dnevu premora v nedeljo, 18. junija pomerile še s Francijo.

Članki iz rubrike