nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 08.06.2023 12:00:42

Rakete čaka generalka v Stožicah

Luka Vovk
Natanko teden dni je do začetka evropskega prvenstva, ki ga bo slovenska reprezentanca igrala v Ljubljani. Slovenke zaključne priprave opravljajo v slovenski prestolnici, danes in jutri pa bodo odigrale še zadnja dva prijateljska obračuna. Na obeh bodo nasprotnice Črnogorke, danes v Stožicah in jutri v Kranju. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

Selektor Georgios Dikaiulakos je ta teden varovanke zbral v Ljubljani. Tudi po tem se vidi, da gredo priprave h koncu. Grški strokovnjak je zelo zadovoljen s trenutno ravnijo pripravljenosti slovenske izbrane vrste. »Vsa dekleta si zaslužijo pohvale, saj se močno trudijo in dajejo vse od sebe. Dolgo smo že skupaj, ekipa se je spremenila in morali smo narediti veliko sprememb ter prilagoditev. Ker nam manjka precej igralk na več pozicijah, smo morali spremeniti način igre, postaviti stvari drugače, da poskušamo zmesti svoje nasprotnice. Nikakor ni bilo lahko za igralke, zato sem še toliko bolj zadovoljen,« je javno pohvalil igralke selektor. Najbolj se je seveda način igre spremenil zaradi dejstva, da na koncu reprezentanca ni dočakala naturalizirane košarkarice iz ZDA Kalani Brown. Prvotni načrt igre, ki ga je Dikaiulakos imel v glavah, se je podrl. To je močno vplivalo na igro tako v obrambi kot v napadu. Pa bo do začetka prvenstva sploh dovolj časa za prilagoditev na vse spremembe, ki jih je moral narediti zaradi odsotnosti naturalizirane igralke ter manjkajočih zaradi poškodb? »Časa je bilo dovolj. Če bo vse skupaj zadostovalo za to, da bomo zmagovali, pa ne vem. (smeh) Borili se bomo z vsemi močmi, da bomo uspešni.«


Kmalu zadnji rez
Dikaiulakos bo tudi dvoboja s Črnogorkami, ki se prav tako pripravljajo na EuroBasket, izkoristil za piljenje zadnjih podrobnosti v igri. »Bolj ali manj smo opravili in izpolnili vse tisto, kar smo morali narediti. Zdaj želimo samo še, da bo tudi vse delovalo tako, kot smo vadili. Igramo proti ekipi, ki igra drugače kot Velika Britanija ali Nemčija, a to ne igra vloge. Želimo preizkusiti nekatere stvari. To bo za nas dobra vaja za to, kako dobro počnemo nekaj, kar bomo tudi na prvih dveh tekmah prvenstva,« je odgovoril na vprašanje, kaj si želi videti na teh dveh srečanjih. Dodal je, da bo zelo verjetno na prvem srečanju danes v Stožicah več časa igral z najboljšimi, jutri pa naj bi minutažo razdelil bolj enakomerno. V ekipi je še vedno 14 igralk, zato je na mestu vprašanje, kdaj bo prišlo do zadnjega reza, ko bosta morali še zadnji košarkarici zapustiti izbrano vrsto. »Po tekmah s Črno goro bom oznanil končni seznam,« je Dikaiulakos potrdil, da mu bosta ti dve srečanji dali še zadnje odgovore na morebitna vprašanja. Prvenstvo se približuje z veliko naglico, tudi med igralkami selektor opaža, da bo šlo kmalu zares. »Čutim, da so še bolj osredotočene, čutim pričakovanje, ne čutim pa pritiska. S tem se moramo spopasti, ne gre le za igro. Če se ne bomo znali soočiti s stresom in pritiskom domačih tekem, za nikogar ne bo lahko,« je Grk opozoril še na en vidik priprav na domače prvenstvo. Današnji dvoboj bo neke vrste generalka za rakete, preizkus parketa in občutij v dvorani tudi med tekmo. Ko bodo naslednjič igrale na istem mestu, bo to prvi dvoboj evropskega prvenstva proti Veliki Britaniji.

Članki iz rubrike