franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 01.06.2023 17:12:08

Štirinajst dni pred EuroBasketom 14 Slovenk zbranih pod Pohorjem

alesfevzer.com
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je vstopila v zadnjo fazo priprav na evropsko prvenstvo, ki se bo 15. junija začelo v Ljubljani. V Mariboru je zbranih štirinajst igralk, do prvenstva pa jih čakata še dve prijateljski tekmi s Črno goro.

Slovenija bo v četrtek, 8. junija, igrala v Stožicah, v petek, 9. junija pa na Planini v Kranju. Tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

"Prosti dan smo dekleta izkoristila za počitek. Vstopamo namreč v zaključno fazo priprav in zavedamo se, da nas v Mariboru čaka še kar nekaj zahtevnih treningov. Največ poudarka namenjamo odpravi napak, ki se kažejo v naši igri, hkrati pa uigravamo različne taktične zamisli trenerskega štaba. Dnevi minevajo v odličnem vzdušju, misli pa nam počasi že uhajajo proti evropskemu prvenstvu," je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije (KZS) povedala slovenska reprezentantka Lara Kozina Bubnič.



Selektor Georgios Dikaiulakos je s prizadevnostjo deklet na treningih zelo zadovoljen. Tudi zadnje pripravljalne tekme proti Hrvaški in Poljski so pokazale, da slovenske košarkarice napredujejo iz dneva v dan. Na parketu je opazno vse več povezanosti, igralnih principov v obrambi ter uigranih akcij v napadu. Glede na primanjkljaj centimetrov pod samim obročem strokovni štab še naprej veliko kombinira in išče ideje ter rešitve, kako posamezno igralko uporabiti na čim več igralnih pozicijah. Jasno je, da bo morala #rakete za uspeh krasiti zelo agresivna obramba ter hitra igra v napadu, piše KZS.

Slovenija bo tekme v skupinskem delu eurobasketa, ki bo potekal od 15. do 25. junija v Sloveniji in Izraelu, igrala 15., 16. in 18. junija, in sicer proti Veliki Britaniji, Nemčiji in Franciji.

Članki iz rubrike