Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.09.2022 17:40:37
Deli članek:

Srbi v zasedi pričakali Gogija, ta pa jim je pojasnil, kako bodo letos slavili naslov prvaka (video)

Profimedia

Slovenija brani zlato kolajno, Srbija želi maščevanje za Istanbul. Če bosta reprezentanci uspešno preskakovali svoje ovire, se bosta srečali v polfinalu.

Berlin je v pričakovanju petkovega super obračuna med Slovenijo in Srbijo, a nismo še tam. Tega se zavedajo tako Slovenci kot tudi Srbi. Slednji sicer pozorno pogledujejo proti velikim tekmecem, bolj kot karkoli drugega se želijo maščevati za poraz v finalu EuroBasketa pred petimi leti, za nameček so pred Luko Dončićem, Goranom Dragićem in njunimi soigralci orožje položili tudi v letošnjem pripravljalnem obdobju.

Tudi srbski novinarji v Berlinu oprezajo za Slovenci. Po včerajšnji zmagi nad Belgijo in uvrstitvi v četrtfinale, so v drobovju arene zaustavili Gogija, ki je zanje najprej primerjal letošnjo zasedbo s tisto iz Istanbula. "Mislim, da smo imeli leta 2017 povsem drugačno ekipo. Jaz sem bil mlajši, 31 let sem imel takrat. Imeli smo Anthonyja Randolpha in Gašperja Vidmarja. Bili smo precej močnejši pod košem. Zdaj smo šibkejši in zato tudi igramo nekoliko drugače. Hitrejši smo in več mečemo od daleč. Tudi trener je drugi, tako je treba vse povezati med seboj in ustvariti novo kemijo. Na koncu koncev imamo dobre igralce, vzdušje v ekipi je dobro in to je tudi najpomembnejše," je Srbom pojasnjeval novi branilec Chicaga v ligi NBA.

Seveda, Srbi v nebo kujejo svojega planetarnega zvezdnika Nikolo Jokića, zato so tudi Gogija vprašali, o čem sta se pogovarjala, ko sta se srečala v hotelu. "Skupaj sva popila kavico in malo poklepetala. Rekel mi je, da Srbija v skupini ni imela nikakršnih težav, prvo mesto je osvojila s petimi zmagami in brez poraza. Pri nas je bilo drugače, mi smo bili v 'skupini smrti', pri nas je bila vsaka tekma 'na nož'. Vaša tekma z Italijo bo zelo zanimiva."

Srbski novinar je na koncu starejšega od bratov Dragić spomnil, da so v slovenskem taboru leta 2017 naslov evropskih prvakov slavili s srbskimi 'narodnjaki'. "Kako pa se bo slavilo letos? Ob kateri pesmi?" je zanimalo novinarja. "To se ve, to veste tudi vi. 'Ajde'," je iskrivo pogovor končal Gogi in s širokim nasmeškom odvihral proti slačilnici.