pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ku
ku
1 01.09.2022 11:15:46

Dragićeve besede o Dončiću obkrožile svet! Vse je napovedal, toda: Če sem povsem odkrit, nisem ...

Profimedia
Goran Dragić se ni zmotil.

Goran Dragić je pred petimi leti Slovenijo popeljal do naslova evropskega prvaka, zdaj ima s soigralci priložnost, da ta naslov tudi ubrani. Seveda so se vloge nekoliko spremenile, Dragić je še zmeraj kapetan reprezentance, Dončićeva vloga pa bo tokrat precej pomembnejša. Prvi zvezdnik slovenske reprezentance je zelo napredoval, Dragićeve besede po evropskem prvenstvu leta 2017 pa so se zdaj izkazale za preroške.

Turškemu novinarju je Dragić z medaljo okoli vratu v Istanbulu takrat razlagal, da bo Dončić v naslednjih letih postal eden najboljših košarkarjev na svetu, zgodilo se je ravno to.



Iz Nemčije, kjer bo Slovenija danes začela s tekmami na evropskem prvenstvu, je Dragić spregovoril tudi o teh besedah in razkril, da je vseeno malce presenečen. Ne zaradi vse boljšega Dončića, ampak zaradi tega, kako hitro se je to zgodilo.

"Pet let je minilo. Takrat je bil star 18 let, od takrat se je zgodilo veliko stvari. Osvojil je evroligo, bil je MVP, do zdaj ima za seboj tudi izjemno kariero v ligi NBA. Njegove številke so neverjetne, on je eden najboljših igralcev na svetu. To sem nekako predvidel po zadnjem Eurobasketu, ampak če sem povsem odkrit, nisem pričakoval, da bo to postal tako zelo hitro. On je res izjemen talent, pred seboj ima še zelo blestečo kariero," je zbranim novinarjem v Nemčiji in pred tekmo z Litvo pripovedoval Dragić.

Značke: caplan, dragić

Članki iz rubrike