Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.08.2022 13:00:41
Deli članek:

On je bil šprinter v primerjavi z Dončićem ... Takšne primerjave pa še ne, Američan nasmejal vse!

Profimedia

Legendarni košarkar iz lige NBA je na zanimiv način pohvalil Luko Dončića.

Roberta Horryja verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Za seboj ima namreč izjemno kariero v ligi NBA, gre za enega najbolj trofejnih košarkarjev v zgodovini tega tekmovanja, v dresu Houstona, Los Angeles Lakersov in San Antonia jih je osvojil kar sedem.

51-letni nekdanji košarkar danes dela kot strokovni komentator, dogajanje pod obroči v najmočnejši košarkarski ligi na svetu pa odlično pozna. Podrobno spremlja tudi Luko Dončića in njegove predstave, tudi on pa je eden tistih, ki so navdušeni nad igro slovenskega zvezdnika.

"Ko si pogledal Larryja Birda, si si rekel, da bi ga lahko brez težav zaustavil, saj je tako zelo počasen. Tako je zdaj z Luko. Če spremljate njegove igre, lahko vidite, da je prekleto počasen in se vprašate, zakaj ga nihče ne more zaustaviti. Ko si tako premeten in znaš igrati, je to vse, kar potrebuješ," je v enem od podkastov dejal Horry, nekdanji trener Los Angeles Lakersov Byron Scott pa ga je v tem istem podkastu s širokim nasmeškom na ustih dopolnil: "Larry Bird je bil šprinter v primerjavi z Dončićem. To je neverjetno."