20120316-00343967 Svet24.si

Zaradi odločitve vlade kmalu dražji bencin in ...

nevihtna linija Svet24.si

"Neverjetna linija neviht" ni segla do Slovenije

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: bo Radovan ...

kmetija Njena.si

Voditeljica Natalija razkrila del kmetije

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

STA
STA
3 04.08.2022 07:55:22

Reprezentanca proti Nizozemski! Toda, pozor! V Celju selektor ne bo mogel ...

Fiba
Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes ob 20.15 v Celju odigrala prvo prijateljsko tekmo v okviru priprav na septembrsko evropsko prvenstvo v Nemčiji. Njen tekmec bo izbrana vrsta Nizozemske.

Selektor Aleksander Sekulić bo imel na voljo igralce, ki so začeli priprave, kar pomeni, da naših najboljših tokrat na parketu ne bo, in ki so se v prvem delu v Kranjski Gori posvetili fizični kondiciji. Od ponedeljka je teh šestnajst košarkarjev zbranih v Laškem, danes pa se jim bosta pridružila še Vlatko Čančar in Mike Tobey.

Luka Dončić se bo reprezentanci pridružil naslednji teden, Goran Dragić, ki še ni sporočil svoje odločitve o nadaljevanju reprezentančne kariere, pa se bo iz ZDA, kjer je v torek uradno podpisal pogodbo z novim delodajalcem, Chicago Bulls, vrnil v prihodnjih dneh.


Slovenija bo v pripravah na eurobasket ter dve kvalifikacijski tekmi za SP 2023 odigrala šest prijateljskih tekem. V soboto se bo v Celju prav tako ob 20.15 srečala še s Črno goro.

Naslednji teden jo čaka turnir v Istanbulu, kjer se bo merila s Turčijo in Ukrajino, poslastici pa sledita 17. ter 20. avgusta. Najprej bo v razprodanih Stožicah gostovala Srbija, nato pa v dvorani Zlatorog še Hrvaška.

Slovenijo uvodna tekma na evropskem prvenstvu v Kölnu čaka 1. septembra proti Litvi, pred tem pa bo 25. avgusta v Celju gostila Estonijo v kvalifikacijah za SP ter se 28. avgusta v Münchnu pomerila še z Nemčijo.

Članki iz rubrike