oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

ue
ue
0 22.07.2022 12:32:19

Tudi Hrvati s tujcem v reprezentanci! Tole je igralec, s katerim želijo na prvenstvo!

Profimedia
Dolgo časa niso imeli naturaliziranega igralca.

Hrvaška košarkarska reprezentanca je bila zadnja leta brez 'tujca' v svojih vrstah. Temu je namreč nasprotoval Dino Rađa, ki je bil predsednik strokovnega sveta zveze. Navkljub pozivom, da naj tudi Hrvati naturalizirajo igralca na poziciji organizatorja igre, ki je močno deficitarna v izbrani vrsti južnih sosedov, je Rađa ostro odklanjal te zamisli.


"Dokler bom jaz na zvezi, tujec ne bo igral za Hrvaško," je znal večkrat ponoviti nekdanji odlični center. A Rađe zdaj v bistvu ni več na zvezi. Nedavno je slednja na hitro ukinila strokovni svet, vsem pa je bilo jasno, da je bilo to storjeno zgolj zato, da bi lahko naturalizirali igralca. Hrvati so namreč že izpadli iz kvalifikacij za svetovno prvenstvo, kar pomeni, da bo letošnje evropsko prvenstvo edino tekmovanje, na katerem bodo tekmovali v nekaj letih. In tam želijo narediti nekaj konkretnega.

Za odmeven dosežek pa jim manjka prav organizator igre, ki bi povezal ostale igralce, Bojana Bogdanovića, Maria Hezonjo, Ivico Zubca in ostale. Tudi tega naj bi zdaj dobili. Sprožena je bila akcija, da bi že na EuroBasketu igral novi igralec iz tujine, znano je tudi že, kdo naj bi to bil. Gre za ameriškega kombo-branilca Jaleena Smitha, 27-letnega 193 centimetrov visokega košarkarja, ki je od leta 2017, ko je prišel v Evropo, vseskozi igral v Nemčiji, prejšnjo sezono je bil član berlinske Albe.

Članki iz rubrike