podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ue
ue
0 20.07.2022 15:27:30

Presenečenje! Na seznamu kandidatov za Eurobasket ni tega igralca! Kaj pa Goran Dragić?

alesfevzer.com
Selektor Aleksander Sekulić je objavil seznam kandidatov za nastop na EP.

Reprezentanca bo s pripravami začela v ponedeljek, 25. julija, evropsko prvenstvo se bo začelo 1. septembra. Pred njim Slovence čakata še dve tekmi drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Selektor Sekulić je zdaj oznanil imena tistih, na katere računa na pripravah za EP. Na seznamu je 20 imen, tudi Goran Dragić, čeprav to še ne pomeni, da bo zares igral na prvenstvu, odločitev o tem bo padla pozneje. V izbrano vrsto se vračata Klemen Prepelič in Vlatko Čančar, prav tako bo v njej spet Žiga Samar, ne bo pa igralca, ki ga je bilo pričakovati na seznamu.

Med dvajseterico namreč ni Žana Marka Šiška, člana Bayerna. Ni znano, kaj je razlog za njegovo odsotnost, saj je po zadnjem kvalifikacijskem ciklu, na katerem ga prav tako ni bilo, iz besed selektorja bilo mogoče razbrati, da bo zdaj zagotovo zraven. "Verjamem, da smo se po napornih sezonah in zadnji reprezentančni aktivnosti uspeli nekoliko odpočiti in bomo vsi skupaj polni novega zagona začeli priprave na zelo specifično košarkarsko poletje. Tik pred evropskim prvenstvom nas čakata še dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo, zato bomo morali formo pametno načrtovati in stopnjevati. Tudi zaradi tega smo se s strokovnim štabom odločili, da na spisek igralcev uvrstimo dvajseterico igralcev, saj na uvodu še ne bomo vadili v polni zasedbi. Košarkarska zveza Slovenije je znova poskrbela za vrhunske pogoje za trening, čaka nas šest pripravljalnih tekem in komaj čakam, da začnemo z delom," je povedal Sekulić.



Seznam kandidatov
Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Robert Jurković, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Luka Rupnik, Žiga Samar, Luka Ščuka in Mike Tobey

Članki iz rubrike