favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
1 23.06.2022 14:26:22

Nujno sporočilo: zveza s sporočilom o Dončiću zatresla slovensko javnost! Bo igral že proti Italiji?!

Profimedia
Iz zveze je prišlo sporočilo, ki je razveselilo vse navijače slovenske reprezentance.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo na voljo selektorju Aleksandru Sekuliću na sobotni pripravljalni tekmi z Italijo (20.30), je na družbenih omrežjih sporočila Košarkarska zveza Slovenije (KZS). Dončić se je tako že pridružil reprezentančnim kolegom na treningih v Trstu.

Dončić bi se po prvotnih informacijah lahko pridružil reprezentanci v ponedeljek, 27. junija, a je KZS pred kratkim na družbenih omrežjih sporočila, da bo lahko zvezdnik Dallas Mavericksov kljub pravilom lige NBA zaigral že v soboto z Italijo.

Z reprezentanco je v Trstu tudi Goran Dragić, ki se bo v tem ciklu tekem dokončno poslovil od dresa z državnim grbom. Ob njem bodo z Italijo igrali še Jaka Blažič, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Luka Rupnik in Mike Tobey.


Generalko pred tekmama kvalifikacij za SP s Hrvaško v Stožicah (30. 6.) in Švedsko v Stockholmu (3. 7.) bo imela Slovenija na dan državnosti v Trstu. Organizatorji so pred dnevi sporočili, da je v dvorani Allianz Dome Areni na voljo še nekaj vstopnic v sektorju za slovenske gledalce.

Kasnejši tekmi kvalifikacij bosta ključni za nadaljnji razplet kvalifikacij, saj si je Slovenija po uvodnih dveh zmagah novembra v Zagrebu in nad Švedsko februarja privoščila poraza s Finsko.

V drugem delu kvalifikacij, ki se bodo začele avgusta in v katerem bodo veljali vsi rezultati iz prvega dela, Slovenijo čaka še šest tekem z najboljšimi tremi ekipami iz skupine D (Izrael, Nemčija, Estonija, Poljska).

Svetovno prvenstvo bodo med 25. avgustom in 10. septembrom 2023 gostili Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila).

Članki iz rubrike