stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
1 25.11.2021 10:22:44

Se ga Hrvati BOJIJO?! O slovenskem 'SHAQU' so se razpisali tudi HRVATI, te besede dajo misliti!

www.alesfevzer.com
O vročem Slovencu so se pred začetkom kvalifikacij razpisali tudi hrvaški mediji.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo danes ob 20.45 v Zagrebu proti domači Hrvaški začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023. Njen cilj v naslednjih petnajstih mesecih je četrti nastop na SP, ki ga bodo gostile Indonezija, Malezija in Japonska.

Za to mora osvojiti eno od prvih treh mest v prvem delu v skupini, v kateri sta še Švedska in Finska, ter nato ob križanju z Izraelom, Nemčijo, Estonijo in Poljsko ponovno biti med tremi najboljšimi. Na SP bo iz Evrope nastopilo dvanajst reprezentanc.


"Čaka nas ekipa, ki je pravzaprav prvič zbrana skupaj v tej zasedbi. Sestavlja jo veliko mladih igralcev, ki po večini igrajo na tem balkanskem prostoru. Sigurno bodo zelo motivirani. Pripravili se bomo predvsem na njihovo individualno kakovost. V teh dneh smo delali predvsem na naši taktiki. Veliko je stvari, ki smo jih vzeli iz letošnjega poletja in mislim, da smo dobro pripravljeni," je pred tekmo povedal Jaka Blažič.

Hrvati so precejšnja neznanka, saj v kvalifikacije vstopa s precej pomlajeno zasedbo. Prepričani so, da Slovenijo lahko zaustavijo, pri Sportskih novostih pa so opozorili na vročega slovenskega centra. O Blažu Habotu, ki se kali v dresu Ilirije, je bilo v zadnjih dneh napisanega in povedanega že veliko, svoj delež pa so pristavili tudi hrvaški mediji.

"Pred letom dni je imel 172 kilogramov, nato je ekstremno shujšal in zdaj grozi Hrvaški," so zapisali v naslovu kolegi s Hrvaške in v nadaljevanju zapisali: "Govora je o košarkarju, ki je imel pred pol leta - morda ne boste verjeli, ampak ne gre za napako - 172 kilogramov! Shujšal je 45 kilogramov in se uvrstil v reprezentanco, na treningu v Kopru pa je pustil zelo dober vtis."

Značke: slovenija, hrvaška

Članki iz rubrike