andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ps
ps
0 24.11.2021 22:50:08

GLASUJTE ZA NAJBOLJŠE! Navijači in ljubitelji NBA, izberite svoje favorite!

Profimedia
'NBA 75 Euro Vote' je kampanja ob praznovanju 75. obletnice lige, s katero želijo pri NBA dodatno obeležiti ta jubilej tudi z angažiranjem navijačev širom Evrope in se hkrati na ta način spomniti na prispevek evropskih igralcev skozi 75-letno zgodovino lige.

NBA 75 Euro Vote se bo poklonil zdajšnjim in nekdanjim evropskim igralcem, ki so navdihovali generacije košarkarskih navdušencev po vsej celini. Med sezono 2021/22 boste tako tudi navijači lahko z oddajo glasov prispevali k izboru najboljših desetih evropskih igralcev vseh časov, ki bodo sestavljali prvo in drugo evropsko peterko vseh časov. Glasovali boste lahko s seznama igralcev, ki so bili rojeni ali so odrasli v Evropi, od prvih pionirjev do trenutnih superzvezdnikov. Dodatne kategorije glasovanja vključujejo največji evropski trenutek NBA vseh časov, najboljši dres NBA vseh časov in največjo dinastijo med ekipami v NBA vseh časov.

Prav s slednjo se je glasovanje tudi začelo. Najprej boste ljubitelji košarke, seveda zlasti NBA košarke, lahko izbirali vašo najljubšo NBA-dinastijo, torej, ekipo, ki je po vašem najbolj zaznamovala neko obdobje v dosedanji zgodovini. Rezultati bodo razkriti v torek, 30. novembra. Naslednje glasovanje bo potekalo za najlepši dres NBA vseh časov (med 14. in 20. decembrom 2021), največji evropski trenutek v NBA (28. februar - 7. marec 2022) ter za prvo in drugo evropsko peterko vseh časov v NBA (28. marec - 10. april 2022). Za vse kategorije bodo glasovi navijačev predstavljali 50 odstotkov končnih rezultatov, medtem ko bo ostalih 50 odstotkov prispeval nabor novinarjev, vplivnežev in slavnih osebnosti iz Evrope.

"Evropski igralci so bili v preteklosti in so zdaj v sedanjosti del NBA, od najzgodnejših pionirjev do trenutnega nabora zvezdnikov, med katerimi so All-Stars igralci ter MVP-ji, ki so med najboljšimi igralci v igri," je dejal vodja NBA za sodelovanje s navijači George Aivazoglou: »Veseli smo, da lahko v čast evropskih igralcev in njihovih generacijskih prispevkov ligi, sprožimo glasovanje za najboljše evropske igralce vseh časov ter vrsto dejavnosti in vsebin, ki bodo pritegnile navijače po vsej regiji prek našega obeleževanja 75. obletnice."


GLASOVANJE ZA NAJVEČJO DINASTIJO V 75-LETNI ZGODOVINI


Bilo je kar nekaj velikih ekip, iz širšega nabora je v finalni izbor prišlo pet moštev:

BOSTON CELTICS 1958-1969
V tem obdobju so bili praktično nepremagljivi, desetkrat so postali prvaki, s čimer so najuspešnejša ekipa vseh časov. Osem zaporednih naslovov bo težko kdorkoli še kdaj ponovil. Legendarni Red Auerbach na klopi, na parketu pa Bob Cousy, John Havlicek, KC Jones, Bill Russell, Tom Sanders.

LA LAKERS 1979-1989
Čas, ko je v Los Angeles in NBA prišel 'show time'. Hitra igra je navduševala navijače, v osmih letih so prišli do petih naslovov prvaka. Ob trenerju Patu Rileyju sta bila Magic Johnson in Kareem Abdul-Jabbar sinonima za tisto moštvo, v katerem so vidne vloge imeli še James Worthy, Michael Cooper, Bob McAdoo.

BOSTON CELTICS 1980-1987
Dovolj je reči Larry Bird. To je bilo obdobje, ko je Celticse popeljal do treh naslovov prvaka. Ne sam, seveda, bil je glavni v odličnem orkestru, v katerem so bili še Kevin McHale, Robert Parish, Danny Ainge, Dennis Johnson in tako dalje. Dvoboji z Lakersi tista leta so postali legendarni in bili temelj neke nove NBA.

CHICAGO BULLS 1995-1998
Ena prvih misli ob omembi zgodovine NBA so Bullsi iz tega obdobja. Na klopi je bil še vedno Phil Jackson, najuspešnejši trener v zgodovini NBA, na parketu pa seveda njegovo veličanstvo Michael Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman, Steve Kerr, Toni Kukoč ... Ta ekipa je imela zvezdniško moč in šampionsko miselnost.

GOLDEN STATE WARRIORS 2015-2018
Težko bi našli napadalno boljše moštvo v zgodovini lige. V sezoni 2015/16 so postavili rekord v zmagah rednega dela sezone, na 82 tekmah so izgubili le devetkrat. Zanimivo, da v obdobju svoje prevlade prav tisto leto niso bili prvaki. Potem je prišel še Kevin Durant in s štirimi All-Star igralci v prvi peterki je bila ta morda najmočnejša vseh časov.

Glasujete lahko TUKAJ

Članki iz rubrike